ASML

Hybride Onboarding Game

De uitdaging

ASML is sterk groeiende en neemt daarom jaarlijks duizenden nieuwe medewerkers aan over de hele wereld. Een goede onboarding is van groot belang om deze mensen zich welkom te laten voelen en inzicht te geven in de organisatie. ASML heeft Frisse Blikken gevraagd hiervoor een onboarding game te ontwikkelen.

Onze frisse blik

Achtergrond

Over de hele wereld worden nieuwe medewerkers aangenomen bij ASML. Doordat de organisatie zich dicht tegen haar klant aan organiseert (door middel van veel customer support offices) is de spreiding van deze ‘onboarders’ heel hoog. Daarom was een schaalbare oplossing nodig die makkelijk overal is uit te rollen, maar tegelijkertijd een fysieke en impactvolle teambeleving biedt.

Aanpak

In co-creatie met ASML ontwikkelden wij een blended onboarding game: ‘Mission Tomorrow’. De game wordt ontsloten via een digitaal platform aan de hand van video’s en digitale challenges. Tijdens het spelen gebruiken deelnemers materialen uit een fysieke gamekit om de challenges op te lossen.

Aan de hand van een spectaculaire storyline over de eerste ruimtevaartmissie van ASML leren deelnemers meer over de technologie, de producten, klanten, kwaliteit en het primaire proces.

In de game wordt sterk ingezet op samenwerking en leren spelers elkaar ook echt kennen. Deze band wordt voortgezet door hen ook na de game te laten samenkomen om ervaringen uit te wisselen over hun eerste weken bij ASML.

Resultaat

De Hybride Onboarding Game wordt wereldwijd ingezet op de eerste dag van nieuwe medewerkers. De game wordt hoog gewaardeerd door nieuwe medewerkers. Zij geven aan dat het een mooie manier is om de organisatie én elkaar te leren kennen en voelen zich direct welkom binnen ASML.

De frisse blik van...

Digitale onboarding game

Medewerkersdag organiseren voor CROP

De energietransitie met Young Professionals

Bekijk alle projecten
Gerben Tolkamp

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Previous slide
Next slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.