Hi, how can I help you? We would be happy to contact you!
Hi, how can I help you? We would be happy to contact you!
Jij
Captcha code: d7ded53

Thanks!

We'll get in touch with you very soon!

Cases Team Contact

Selectiedag Traineeship

11 November 2020 by Judith
Deze Frisse Blikkers hebben Boskalis in beweging gezet

Wil je meer weten over dit project? Neem gerust contact met ons of een van de Frisse Blikkers op!

Contact

Vraag
Hoe kunnen wij een selectiedag ontwikkelen en organiseren die ons helpt nieuwe trainees te selecteren, maar tegelijkertijd kandidaten informeert en enthousiasmeert over het werken bij Boskalis?

Achtergrond
Voor afstuderende talenten organiseert Boskalis al jaren een technische- en financieel Traineeship. Voor hen werd het aantrekken van het juiste talent steeds lastiger. Daarnaast werd de vraag naar het aantrekken van meer trainees verhoogd met 50%.

”De selectiedag is extreem succesvol geweest en dan niet alleen in termen van harde recruitment doelstellingen, maar zeker ook in minder kwantificeerbare aspecten, zoals beleving.”

Aanpak
Twee belangrijke aspecten misten in het huidige selectietraject: beleving en context. Vanuit deze behoefte ging Boskalis op zoek naar nieuwe manieren om een innovatief selectieproces neer te zetten, waarbij een gedegen selectie kon worden gemaakt, deelnemers een goed beeld krijgen van de organisatie en het traineeship en ze geënthousiasmeerd worden om bij Boskalis te komen werken.

We hebben er samen met Boskalis voor gezorgd dat de selectiedag een ware experience werd, in plaats van een op zichzelf staand event. Dit betekende dat we al tijdens de pre-communicatie voorafgaand aan de dag regelmatig met de deelnemers communiceerden, passend in de storyline van de dag; van een teaser video tot een persoonlijke welcome guide op de dag zelf.

Het selectie evenement was een volle dag en bestond uit verschillende programmaonderdelen. Uiteraard stond selecteren centraal, maar het kennismaken met Boskalis en het traineeship was even belangrijk. Kandidaten hebben tijdens het selectie event een echte Boskalis ervaring gekregen door ze te laten zien welke impact ze als trainee kunnen maken.

Dit hebben we gedaan door het inzetten van een selectie escape room, een Boskalis museum en client pitches met echte Boskalis klanten. Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat er genoeg fun elementen in zaten zoals aankomst per boot, een boksclinic, een Q&A met de CEO en een foodtruck festival als afsluiter.

Resultaat
Het doel van de selectiedag was om 40 trainees aan te nemen. Uiteindelijk zijn, van de 120 deelnemers, in totaal 42 trainees aangenomen. Daarnaast zijn ook nog 7 deelnemers blij gemaakt met een reguliere starters positie binnen Boskalis. De selectiedag is extreem succesvol geweest en dan niet alleen in termen van harde recruitment doelstellingen, maar zeker ook in minder kwantificeerbare aspecten, zoals beleving. Daarnaast was het niet alleen een positieve ervaring voor de deelnemers, maar ook voor de vele collega’s die er een bijdrage aan leveren en het onderstreept de hoge mate van trots binnen Boskalis.

120
Trainees aangenomen
7
Deelnemers blij gemaakt met een reguliere starters positie binnen Boskalis

Any questions?

You
You want to know more about our services. Nice! We would be happy to tell you more about our cans, our other services or about ourselves.
We are Fresh Look, below you can see some of our colleagues! Do you want to see all Fresh Cans? Then go to our team page.
Filter op
Chantal
Chantal
Yannick
Yannick
Ayla
Ayla
Judith
Judith
It's great that you want to know more about working at Frisse Blikken! Would you like to know more about what it is like to work with us or go directly to the vacancy page?
You can leave your question and contact details with us and we will contact you as soon as possible!
Captcha code: d8e7163

Thanks!

We'll get in touch with you very soon!

Hi, what can we help you with? Indicate below what you are looking for
you
...
Make your choice above
you