Hi, how can I help you? We would be happy to contact you!
Hi, how can I help you? We would be happy to contact you!
Jij
Captcha code: 6781f5f

Thanks!

We'll get in touch with you very soon!

Cases Team Contact
Deze Frisse Blikkers hebben Curtec in beweging gezet

Wil je meer weten over dit project? Neem gerust contact met ons of een van de Frisse Blikkers op!

Contact

Vraag
De vraag vanuit CurTec om een creatieve, inspirerende visie en Roadmap ontwikkelen over duurzaamheid. Deze vervolgens communiceren en activeren onder alle betrokken stakeholders om trots, betrokkenheid en actie te creëren?

Achtergrond
CurTec, producent van high performance kunststof verpakkingen voor hoogwaardige industrieën zoals zorg- en farmaceutische industrie, is constant op zoek naar de beste oplossingen en superieure kwaliteit voor haar klanten. Dat betekent dat CurTec altijd in beweging is; op zoek naar verbetering. Zowel op product-niveau, als op bedrijfsniveau. CurTec houdt zich mede daarom steeds meer bezig met duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Zo produceert het bedrijf verschillende bio-based verpakkingen, wordt er nauw gekeken hoe er energie bespaart kan worden.

Aanpak
Frisse Blikken heeft samen met CurTec een missie/ visie en roadmap gecreëerd rondom duurzaamheid. Tijdens strategiedagen met het MT hebben we middels creatieve werkvormen buy-in gekregen en een gezamenlijke visie en doelen opgesteld. Deze doelen, op basis van het ESG framework, hebben we vervolgens met interne experts uitgediept naar subdoelen. Het totaal is visueel vertaald naar een roadmap. De roadmap is daarna geactiveerd onder de 140 medewerkers en de Raas van Bestuur. Dit deden we door een leidinggevende heisessie, een Sustainability week voor de overige medewerkers en een afsluitende pub quiz over het thema. Tijdens de heisessie zijn de leidinggevende o.a. met een podcast wandeling geactiveerd op de roadmap. Daarnaast zijn ze geholpen de overkoepelende doelen te vertalen naar teamniveau door middel van een doelencanvas. En tot slot zijn ze getraind om het duurzaamheidsverhaal te pitchen. Tijdens de Sustainability week zijn de overige medewerkers geactiveerd met ‘Loesje’-posters over de 3 duurzaamheid pijlers, duurzame dilemma video’s en een virtuele ruimtereis met de Spacebuzz. Ook hebben we een plan gemaakt voor een duurzamer bedrijfsterrein en geholpen bij het maken en plaatsen van de vacature van Sustainable Officer.

Resultaat
De Sustainability Roadmap van CurTec is bij alle medewerkers bekend en wordt in de teams vertaald naar concrete acties om bij te dragen. Er is een Green Team van enthousiaste medewerkers die samen met de Sustainability Officer het bedrijf verder gaat verduurzamen.

Any questions?

You
You want to know more about our services. Nice! We would be happy to tell you more about our cans, our other services or about ourselves.
We are Fresh Look, below you can see some of our colleagues! Do you want to see all Fresh Cans? Then go to our team page.
Filter op
Danique
Danique
Joost
Joost
Lonneke
Lonneke
Madeleine
Madeleine
It's great that you want to know more about working at Frisse Blikken! Would you like to know more about what it is like to work with us or go directly to the vacancy page?
You can leave your question and contact details with us and we will contact you as soon as possible!
Captcha code: 738a221

Thanks!

We'll get in touch with you very soon!

Hi, what can we help you with? Indicate below what you are looking for
you
...
Make your choice above
you