Hi, how can I help you? We would be happy to contact you!
Hi, how can I help you? We would be happy to contact you!
Jij
Captcha code: 31655cc

Thanks!

We'll get in touch with you very soon!

Cases Team Contact
Deze Frisse Blikkers hebben Heijmans in beweging gezet

Wil je meer weten over dit project? Neem gerust contact met ons of een van de Frisse Blikkers op!

Contact

Vraag
Help ons met het neerzetten van ons werkgeversmerk & verhaal en ontwikkel vervolgens een onderscheidende arbeidsmarktcommunicatiecampagne om nieuw talent aan te trekken.  

Achtergrond
Heijmans is van oorsprong een familiebedrijf met een ondernemend karakter. De afgelopen jaren hebben ze verschillende bedrijven overgenomen waardoor het ’Heijmans verhaal’ versnipperd is geraakt. Tegelijkertijd is de HR-afdeling van Heijmans ongeveer 1,5 jaar geleden een nieuwe weg ingeslagen, waarbij nu het doel is om onder andere recruitment naar een hoger level te tillen. Aan de voorkant is er al geïnvesteerd in de werken bij-website. Toch blijft het voor Heijmans een uitdaging om alle vacatures in te vullen en daarbij genoeg op te vallen t.o.v. haar concurrenten. 

Heijmans heeft ons gevraagd mee te denken over een overkoepelende aanpak waarin medewerkers en (potentiële) kandidaten zich kunnen identificeren met één Heijmans werkgeversverhaal en -merk. Daarnaast is Heijmans op zoek naar een onderscheidende arbeidsmarktcampagne in vergelijking met haar concurrenten om zo nieuwe medewerkers vanuit verschillende strategische doelgroepen aan te spreken. 

Aanpak
Het project bestond uit twee fases: onderzoek & ontwikkeling van het werkgeversmerk & verhaal, en de ontwikkeling van een onderscheidende arbeidsmarktcommunicatiecampagne.  

Tijdens de onderzoeksfase hebben we een uitgebreide analyse uitgevoerd die bestond uit 1) een interne analyse door middel van interviews en een enquête, 2) een externe analyse waarbij we Heijmans hebben vergeleken met concurrenten in de markt en waar we hebben gekeken naar huidige trends op het gebied van Employer Branding, 3) een doelgroep analyse waar we door middel van focusgroepen dieper in zijn gegaan op de behoefte en kenmerken van de verschillende (strategische) doelgroepen van Heijmans. Uitkomsten van dit onderzoek omschrijven waarom medewerkers bij Heijmans werken, hoe het is om bij Heijmans te werken en hoe Heijmans wordt gezien ten opzichte van haar concurrenten. De resultaten van het onderzoek vormden de basis voor het ontwikkelen van de Employer Value Proposition (EVP) van Heijmans. Met de oplevering van de EVP, bestaande uit 5 kernwaarden en het werkgevers verhaal hebben we de eerste fase afgerond.  

In de tweede fase hebben we vanuit de EVP twee creatieve concepten uitgewerkt en gepresenteerd. Hier is 1 creatief concept uit voortgekomen wat de basis vormt voor de arbeidsmarktcommunicatiecampagne. We hebben voor deze campagne verschillende middelen ontwikkeld die ingezet kunnen worden om een nieuwe generatie aan talent aan te trekken. 

“Samen met Tessa, Femke en Britt hebben we een sterk werkgeversmerk en toffe campagne neergezet. Vooral het woord SAMEN is wat het werken met Frisse Blikken zo prettig maakt. Hun expertise en mijn kennis van de organisatie heeft tot een succesvol resultaat geleid. Omdat we maanden zo intensief hebben samengewerkt voelde het einde als een afscheid van collega’s, dat zegt wel iets”.Levina Oversier 

Resultaat
Het resultaat is een werkgeversverhaal waar medewerkers zich in kunnen herkennen en waarin duidelijk naar voren komt wat voor werkgever Heijmans is.  

Daarnaast hebben we een arbeidsmarktcommunicatiecampagne ontwikkeld waarin medewerkers centraal staan. De campagne ‘Maak het mee’ nodigt de potentiële kandidaat letterlijk uit om bij Heijmans aan de slag te gaan. In de campagne vertellen collega’s over hun eigen inbreng en de verschillende mogelijkheden die Heijmans hierin biedt. Naast de variëteit aan ontwikkelmogelijkheden zijn collega’s en de samenwerking hiermee ontzettend belangrijk voor Heijmans medewerkers. Iedere medewerker draagt bij aan het realiseren van de verschillende indrukwekkende projecten. Deze gevoelens van samen sterk staan en trots zijn de uitgangspunten geweest voor de sfeer die de campagne uitstraalt. Voor de campagne zijn verschillende online middelen zoals key visuals en video’s ontwikkeld. Daarnaast is de campagne ook doorgevoerd naar verschillende offline-middelen zoals posters, (bouw)banners en flyers. Ook is de campagne doorgevoerd in een nieuwe werken bij-website.  

Any questions?

You
You want to know more about our services. Nice! We would be happy to tell you more about our cans, our other services or about ourselves.
We are Fresh Look, below you can see some of our colleagues! Do you want to see all Fresh Cans? Then go to our team page.
Filter op
Wiepke
Wiepke
Anneleen
Anneleen
Joren
Joren
Marije
Marije
It's great that you want to know more about working at Frisse Blikken! Would you like to know more about what it is like to work with us or go directly to the vacancy page?
You can leave your question and contact details with us and we will contact you as soon as possible!
Captcha code: bb92518

Thanks!

We'll get in touch with you very soon!

Hi, what can we help you with? Indicate below what you are looking for
you
...
Make your choice above
you