Hi, how can I help you? We would be happy to contact you!
Hi, how can I help you? We would be happy to contact you!
Jij

Thanks!

We'll get in touch with you very soon!

Deze Frisse Blikkers hebben Ministerie van Volksgezondheid in beweging gezet

Wil je meer weten over dit project? Neem gerust contact met ons of een van de Frisse Blikkers op!

Contact

Vraag
Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) vroeg Frisse Blikken om te helpen bij het actieprogramma Kansrijke Start. Frisse Blikken levert fris projectmanagement, helpt bij het versnellen van het project en treedt op als verbinder tussen alle zorg- en sociale partijen die betrokken zijn bij het verzorgen van een Kansrijke Start voor zo veel mogelijk kinderen in Nederland. Altijd met oog op én in gesprek met de doelgroep.

Achtergrond
Ieder kind verdient de best mogelijke start van zijn of haar leven en een optimale kans op een goede toekomst. De eerste 1000 dagen van een kind zijn cruciaal voor een kansrijke start. De gezondheid van een kind voor, tijdens en na de zwangerschap blijkt een belangrijke voorspeller te zijn van problemen –zowel fysiek als mentaal -op latere leeftijd.

Aanpak
Met het Actieprogramma Kansrijke Start is een basis gelegd voor het verder verbeteren van geboorte-uitkomsten in Nederland en meer samenhangende ondersteuning voor gezinnen in een kwetsbare situatie. Wij mochten met onze ondernemende slagkracht en creatieve concepten een bijdrage leveren in verschillende projecten. Specifiek hebben we ondersteund op 2 thema’s: borging & preconceptionele gezondheid (gezond zwanger worden). We zijn aangesloten in het programmateam. We brengen snelheid, creativiteit en zijn de rechterhand van de projectleiders. Dit betekent dat we verschillende taken hebben: sessies voorbereiden en faciliteren, thema’s binnen gezond zwanger worden uitwerken, gesprekken voeren met partijen en strategisch meedenken over de grote lijnen van het programma.

Resultaten
Het afgelopen jaar hebben wij mee mogen helpen aan de realisatie van verschillende onderdelen van het actieprogramma. We leverden creativiteit en ondernemende slagkracht: zo hebben we vele sessies vormgegeven en gefaciliteerd en allerlei (zorg)partijen met elkaar verbonden. Dit leidde tot commitment onder maar liefst 17 partijen, die de pledge preconceptionele gezondheid ondertekenden. Na het ondertekenen van de pledge zijn we verder in gesprek gegaan met deze partijen, om te ontdekken hoe zij zich (nog meer) kunnen inzetten voor het thema gezond zwanger worden. Het stellen van de vraag “Wilt u het komende jaar zwanger worden?” door professionals is hierbij het uitgangspunt. Kansrijke Start is opgezet als een actieprogramma binnen het ministerie van VWS. Omdat het actieprogramma officieel afloopt na de kabinetsperiode hebben we meegewerkt aan een transitie-agenda. Hierin beschreven we, samen de stuurgroep en partners van het programma, verschillende scenario’s voor de continuering van het programma. Kansrijke Start wordt genoemd in het regeerakkoord van 2022, de transitie-agenda biedt richting in de continuering en een snelle doorstart!

“Frisse Blikken doet haar naam eer aan. Een fijne samenwerkingspartner die zichtbaar passie heeft voor hun werk. Een speciaal talent van Frisse Blikkers is het stellen van de juiste vragen, snel schakelen, het maken van creatieve, dynamische en inhoudelijke voorstellen en uiteraard hun Frisse Blik.”

Any questions?

You
You want to know more about our services. Nice! We would be happy to tell you more about our cans, our other services or about ourselves.
We are Fresh Look, below you can see some of our colleagues! Do you want to see all Fresh Cans? Then go to our team page.
Filter op
Jette
Jette
Danique
Danique
Femke
Femke
Wiepke
Wiepke
It's great that you want to know more about working at Frisse Blikken! Would you like to know more about what it is like to work with us or go directly to the vacancy page?
You can leave your question and contact details with us and we will contact you as soon as possible!

Thanks!

We'll get in touch with you very soon!

Hi, what can we help you with? Indicate below what you are looking for
you
...
Make your choice above
you