Hi, how can I help you? We would be happy to contact you!
Hi, how can I help you? We would be happy to contact you!
Jij
Captcha code: 752d65b

Thanks!

We'll get in touch with you very soon!

Cases Team Contact
Deze Frisse Blikkers hebben Ministerie van Defensie in beweging gezet

Wil je meer weten over dit project? Neem gerust contact met ons of een van de Frisse Blikkers op!

Contact

Vraag
Hoe stimuleren we medewerkers om meer ondernemerschap te tonen en de gave innovatieve ideeën die zij hebben te delen en er ook echt iets mee te doen?

Achtergrond
DOSCO, het Defensie Ondersteunings Commando, is de ondersteunende dienst van Defensie. Zij hebben het DOSCO Ontwikkelfonds in het leven geroepen om intern innovatie en ondernemerschap te stimuleren door structureel geld beschikbaar te stellen voor goede ideeën. Het OntwikkelBIVAK zorgt ervoor dat medewerkers aan de slag gaan en worden klaargestoomd om te gaan pitchen voor het Plaatsvervangers Overleg, waar wordt beslist of de ideeën door mogen naar de volgende ronde.

Aanpak
Het OntwikkelBIVAK van 2020 heeft volledig digitaal plaatsgevonden. Door vooraf de doelen te bepalen en te kijken hoe we het OntwikkelBIVAK volledig konden digitaliseren, zijn we aan de slag gegaan met het proces om ondernemerschap en innovatie te stimuleren. DOSCO en Frisse Blikken hebben een digitaal proces ontwikkeld waarin medewerkers gedurende 4 weken zijn gaan brainstormen, concretiseren en prototypen & testen waarnaar zij hebben gepitcht tijdens het PVO-overleg.

Samen met een intern team vanuit DOSCO is gezorgd voor communicatie vooraf, een OntwikkelBOX die deelnemers thuisgestuurd kregen en hebben zij extern inspiratie opgedaan om hun ideeën naar een hoger niveau te tillen.

Resultaat
In 4 weken zijn deelnemers van het OntwikkelBIVAK van een idee naar een concrete innovatie gegaan, die zij hebben gepitcht tijdens het PVO-overleg. Daarvan zijn verschillende ideeën goedgekeurd en zij krijgen budget en mandaat om het idee verder uit te werken en in de praktijk toe te passen.

Any questions?

You
You want to know more about our services. Nice! We would be happy to tell you more about our cans, our other services or about ourselves.
We are Fresh Look, below you can see some of our colleagues! Do you want to see all Fresh Cans? Then go to our team page.
Filter op
Devi
Devi
Syarif
Syarif
Angga
Angga
Gerben
Gerben
It's great that you want to know more about working at Frisse Blikken! Would you like to know more about what it is like to work with us or go directly to the vacancy page?
You can leave your question and contact details with us and we will contact you as soon as possible!
Captcha code: a0e942e

Thanks!

We'll get in touch with you very soon!

Hi, what can we help you with? Indicate below what you are looking for
you
...
Make your choice above
you