Frequently Asked Questions

Kan ik gewoon een keertje koffie komen drinken?
Onze Frisse Blikkers zitten 4 van de 5 dagen bij de opdrachtgever op klus en om te voorkomen dat je langskomt en geen projectmanagers treft hebben we een aantal andere mogelijkheden om in contact te komen met iemand van Frisse Blikken om al je vragen te stellen. Zo kun je bijvoorbeeld telefonisch contact opnemen met Frisse Blikkers uit een specifiek blik, zodat zij gericht antwoord kunnen geven op jouw inhoudelijke vragen. Hun namen en nummers kan je hier vinden. Je kan ook contact opnemen met team Enable, het interne team van Frisse Blikken en zij zijn deels verantwoordelijk voor recruitment. Je kan contact met hen opnemen door een mail te sturen naar recruitment@frisseblikken.com.

Zijn er andere mogelijkheden om met jullie kennis te maken?
Naast dat je telefonisch met ons contact kan opnemen, organiseren we ook regelmatig inhouse lunches en -open dagen. Het doel van deze interne events is om jou een beter beeld te geven van Frisse Blikken en elkaar low key te ontmoeten. Interesse? Check hier onze interne events.

Hoe ziet het FRS opleidingsprogramma eruit?
Persoonlijke ontwikkeling is binnen Frisse Blikken ontzettend belangrijk. Hoe kan je anders na 3,5 jaar uitstromen als ondernemer? Om deze reden hebben we het FRS programma gemaakt. Het FRS opleidingsprogramma is een programma gemaakt door Frisse Blikkers voor Frisse Blikkers. Het is een ontwikkelprogramma op maat waarin we jouw ontwikkeling stimuleren door middel van trainingen, coaching, intervisie en een eventuele mentor. Het grootste gedeelte van dit programma is vrij in te vullen en dus zeer geschikt om skills en kennis op te doen over dingen die je altijd al hebt willen leren en/of om je ontwikkelpunten te verbeteren.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?
Voordat je bij Frisse Blikken aan de slag kunt, moet je een aantal stappen doorlopen. Allereerst stuur je je CV naar ons op, waarna je wordt uitgenodigd om een korte vragenlijst in te vullen. Naar aanleiding van deze vragenlijst wordt er een eerste kennismakingsgesprek ingepland. Wanneer beide partijen na dit eerste gesprek de match verder willen onderzoeken, vragen we je een capaciteitentest te maken. Zodra je testscore voldoende is wordt het tweede gesprek gevoerd en het assessment ingepland. De duur van dit proces verschilt per persoon, afhankelijk van hoe snel jij zelf aan de slag wilt.

Wat is het verschil tussen een Frisse Blikker en een Frisse Professional?
Bij Frisse Blikken maken we een onderscheid tussen Frisse Blikkers en Frisse Professionals. In essentie verschillen deze functies in de hoeveelheid ervaring die een persoon reeds heeft opgedaan. Onze Frisse Blikkers hebben 0 tot 3 jaar werkervaring, zij komen rechtstreeks uit de studiebanken, hebben na hun studie eerst nog een tijdje gereisd of al een jaartje gewerkt bij een andere werkgever. Onze Frisse Professionals hebben meer ervaring, in het algemeen 3 tot 5 jaar. Onze Frisse Professionals zijn klaar voor een 2e of 3e stap in hun carrière, hebben ervaring met projectmanagement, nemen een groot netwerk mee en hebben een bepaalde specialisatie/focus binnen hun werk.

Ik heb een HBO diploma, mag ik dan solliciteren?
Het hebben van een WO master is bij Frisse Blikken is een harde eis. Hier is bewust voor gekozen omdat de ervaring leert dat het werk binnen Frisse Blikken vraagt om een analytisch denkniveau dat over het algemeen ook binnen een WO master wordt gehanteerd. Het kan echter voorkomen dat we op zoek zijn naar specifieke profielen waarbij een WO master niet nodig is. Dit staat bij de vacatures expliciet vermeld. De vacatures vind je hier.

Wat is het verschil tussen FB Eindhoven en FB Utrecht?
Het Glasgebouw in Eindhoven en de Blikhut in Utrecht vervullen beide dezelfde rollen. Zo werken er op beide vestigingen Frisse Blikkers en Frisse Professionals die doordeweeks naar opdrachtgevers gaan of bezig zijn met klussen. Er is op beide vestigingen ruimte om met jouw werkzaamheden aan de gang te gaan. Veel Frisse Blikkers kiezen ervoor om te wisselen tussen kantoren, afhankelijk van de locatie van hun opdrachtgevers. Beide gebouwen zijn in een modern en industrieel jasje gestoken (wat het erg tof maakt om er te werken!) en beide gebouwen zijn goed bereikbaar met zowel openbaar vervoer als met de auto.  

Hoe zien de blikken eruit?
Talent Acquisition & Development, Strategy & Brand Activation en Transformation & Change zijn de kernproposities van Frisse Blikken. Opdrachtgevers komen bij ons met vragen die passen binnen deze kernproposities, want dit is waar wij goed in zijn. Intern bij Frisse Blikken zijn we georganiseerd in blikken. Blikken zijn teams die zich richten op bepaalde thema’s binnen projecten. Elke nieuwe Frisse Blikker start binnen het blik Project Entrepreneurs: dit blik is er om jou wegwijs te maken binnen Frisse Blikken, je te ondersteunen bij je eerst projecten en om kennis te maken met de verschillende blikken.

Ga je gelijk op een project?
Jazeker, de enige manier om projectmanagement goed onder de knie te krijgen, is om het te gaan doen. Vandaar dat we ernaar streven om nieuwe Frisse Blikkers vanaf dag 1 al op klus te hebben. Natuurlijk word je hier goed bij ondersteund door onder andere jouw aanspreekpunt.

Hoe ziet het salaris eruit? Inclusief variabel loon?
Het salaris van een Frisse Blikker bestaat uit een vast salaris (€2375) + variabel salaris (10% van je eigen omzet) waardoor je ongeveer uitkomt op €3450,- bruto inclusief vakantiegeld en pensioen. Het salaris van een Frisse Professional is op dezelfde manier opgebouwd alleen verschilt het vaste salaris per persoon. Dit is geheel afhankelijk van je ervaring en het netwerk dat je meeneemt.

Naast het salaris heb je 25 vakantiedagen op jaarbasis bij een fulltime dienstverband maar zijn extra dagen altijd mogelijk in overleg. Hiernaast krijg je je eigen MacBook, iPhone en OV-kaart.

Wat gebeurt er op een vrijdag?
Vrijdag komen alle projectmanagers terug van hun klussen om aan eigen projecten of ontwikkeling te werken. Omdat (vrijwel) iedereen op vrijdag op kantoor is, worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd zoals workshops, testen van games, brainstorms of onze eigen FRESH talks. Ook de trainingen voor jouw persoonlijke ontwikkeling vinden op de vrijdag plaats. Hiernaast is er 1x in de maand yoga en 1x per maand een masseuse aanwezig op de Blikhut. Natuurlijk sluiten we de vrijdag altijd af met een gezellige vrijmibo!

Hoe zit het met pensioen?
Als ondernemer ben je verantwoordelijk voor je eigen pensioen. Omdat Frisse Blikken de springplank is voor jouw ondernemerschap vinden we het belangrijk dat je vanaf dag 1 verantwoordelijk bent voor je eigen pensioen. Vandaar dat jouw pensioen wordt uitgekeerd bij je salaris en het aan jou is wat je ermee wil doen. Natuurlijk krijg je binnen Frisse Blikken handvatten aangeboden om duidelijk te krijgen wat er mogelijk is voor pensioenopbouw. Zo krijg je van ons een training over de verschillende mogelijkheden.

Ik heb al meer dan 5 jaar werkervaring, kan ik bij jullie aan de slag?
Van onze Frisse Professionals stellen wij als harde eis maximaal 5 jaar werkervaring om bij ons te kunnen solliciteren. Toch komt het nog wel eens voor dat kandidaten met meer dan 5 jaar ervaring door worden gezet in de sollicitatieprocedure. Dit komt omdat het altijd kan voorkomen dat deze 5 jaar op zo’n manier zijn ingevuld, dat het voor beide partijen alsnog interessant kan zijn om samen in zee te gaan. Wanneer je denkt dat dit bij jou het geval is raden we je aan om alsnog via de site te solliciteren.

Kan ik bij Frisse Blikken ook een (afstudeer) stage doen?
Binnen Frisse Blikken is het niet mogelijkheid om als student een afstudeeronderzoek uit te voeren. Wel bieden wij ieder halfjaar (van februari t/m juni en van september t/m januari) 7 meewerk stages aan. Bij deze stages kun je voor 4 of 5 dagen aan de slag. Klik hier om te kijken of er een vette stage voor jou tussen zit.

Wil je meer weten?

Wij nemen graag contact met je op.

Bedankt!

Je bericht is goed ontvangen