Hogeschool Utrecht

‘Sneller en beter op de hoogte door beeldrapportages’

Vraag:

Help ons om de verandering naar centraal gestuurd onderwijs soepel te laten verlopen.

 

Achtergrond:

De Hogeschool Utrecht had zes faculteiten. Deze hadden allemaal hun eigen logistieke systeem. Dat betekent dat elke faculteit een eigen systeem heeft voor bijvoorbeeld de studievoortgang van leerlingen, of het rooster van collegezalen. De HU wil alle systemen gaan centraliseren om zo efficiënter te werken.

 

Aanpak:

Het veranderen van de systemen naar één centraal gestuurd systeem, deed de Hogeschool Utrecht zelf. Het was onze taak te ondersteunen en helderheid te verschaffen in de voortgang. Een van de belangrijkste onderdelen hierin was de stuurgroep van de HU op de hoogte te houden. Zo’n rapportage kan een heleboel tekst bevatten, maar wordt beter en vooral sneller begrepen als deze visueel is. Daarom hebben we het maandelijkse verslagrapport gemaakt met infographics. Een ander voordeel van informatie in beeld vertellen, is dat je bij beeld moet kiezen wat je wel en niet vertelt. Daardoor staat de essentie altijd voorop.

 

Resultaat:

Niet alleen is het onderwijs van de Hogeschool Utrecht nu centraal gestuurd, de overgang naar het nieuwe systeem was voor alle betrokkenen stap voor stap inzichtelijk door duidelijke en heldere rapportages waardoor beslissingen sneller genomen konden worden.

Deze mensen kunnen je meer vertellen:

Ties

Vragen? App gerust!

Wil je meer weten?

Wij nemen graag contact met je op.

Bedankt!

Je bericht is goed ontvangen