Algemeen

Kan ik gewoon een keertje koffie komen drinken?

Onze Frisse Blikkers zitten 4 van de 5 dagen bij de opdrachtgever op klus en om te voorkomen dat je langskomt en geen projectmanagers treft hebben we een aantal andere mogelijkheden om in contact te komen met iemand van Frisse Blikken om al je vragen te stellen. Zo kun je bijvoorbeeld telefonisch contact opnemen met Frisse Blikkers uit een specifiek blik, zodat zij gericht antwoord kunnen geven op jouw inhoudelijke vragen. Hun namen en nummers kan je hier vinden. Je kan ook contact opnemen met team Enable, het interne team van Frisse Blikken en zij zijn deels verantwoordelijk voor recruitment. Je kan contact met hen opnemen door een mail te sturen naar recruitment@frisseblikken.com.

Wat is het verschil tussen FB Eindhoven en FB Utrecht?

Het Glasgebouw in Eindhoven en de Blikhut in Utrecht vervullen beide dezelfde rollen. Zo werken er op beide vestigingen Frisse Blikkers en Frisse Professionals die doordeweeks naar opdrachtgevers gaan of bezig zijn met klussen. Er is op beide vestigingen ruimte om met jouw werkzaamheden aan de gang te gaan. Veel Frisse Blikkers kiezen ervoor om te wisselen tussen kantoren, afhankelijk van de locatie van hun opdrachtgevers. Beide gebouwen zijn in een modern en industrieel jasje gestoken (wat het erg tof maakt om er te werken!) en beide gebouwen zijn goed bereikbaar met zowel openbaar vervoer als met de auto.

Cultuur

Wat gebeurt er op een vrijdag?

Vrijdag komen alle projectmanagers terug van hun klussen om aan eigen projecten of ontwikkeling te werken. Omdat (vrijwel) iedereen op vrijdag op kantoor is, worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd zoals workshops, testen van games, brainstorms of onze eigen FRESH talks. Ook de trainingen voor jouw persoonlijke ontwikkeling vinden op de vrijdag plaats. Hiernaast is er 1x in de maand yoga en 1x per maand een masseuse aanwezig op de Blikhut. Natuurlijk sluiten we de vrijdag altijd af met een gezellige vrijmibo!

Moet ik mijn eigen broodtrommel meenemen?

Natuurlijk mag je je eigen bammetjes van huis meenemen maar bij Frisse Blikken wordt er ook voor lunch gezorgd. Elke dag tussen 12.00 en 12.30 lunchen we met z’n allen aan de lange tafel in het midden van de Blikhut. Vers brood, verschillende sapjes, zoet/hartig en vegetarisch beleg staan dan op tafel en als de stagiairs zin hebben om te kokkerellen heb je misschien het geluk dat er ook een heerlijke salade op tafel staat. Wie er aanschuift is elke dag wisselend. De meeste Frisse Blikkers zitten door de week op klus bij een opdrachtgever, maar iedereen die wel op kantoor is of in de buurt, schuift altijd wel even aan voor de lunch.

Hoe blijf ik ’fresh” op kantoor?

Er zijn verschillende mogelijkheden om je hoofd even leeg te maken tussen je werkzaamheden door. Zo staat er een pingpongtafel op kantoor die door een grote groep Frisse Blikkers actief wordt gebruikt. Er is zelfs een heus scorebord geknutseld om goed te kunnen bijhouden wie de koning van de pingpongtafel is. Daarnaast biedt een naastgelegen parkje de ruimte voor een frisse wandeling. Op vrijdagen is er de mogelijkheid om even helemaal zen te worden tijdens een yogales met je collega’s of om even helemaal alleen te ontsnappen van de hectiek van de week door een half uurtje te genieten van een massage van onze kantoor-masseuse.

Hoe ziet een vrijdag op de Blikhut eruit?

De vrijdag bij Frisse Blikken is de dag voor je ondernemerschap, maar ook de dag dat je een groot deel van je collega’s ziet. Op maandag tot en met vrijdag zit iedereen bij opdrachtgevers, maar op vrijdag is (bijna) iedereen aanwezig op de Blikhut. En niet zonder reden: niemand wil de kroketten en kaassoufflés missen die elke vrijdag tijdens het lunchbuffet, verzorgd door onze vaste cateraar, op tafel staan. Ook zijn er trainingen, ondernemerschap sessies, inspiratie-talks en yogalessen. Uiteraard luidden we ook het weekend samen in, met een frisje, een biertje en chipje!

Wat zijn de activiteiten buiten werk met collega's?

Bij Frisse Blikken ben je nooit verplicht om deel te nemen aan activiteiten die buiten werktijd plaatsvinden of om te blijven hangen op de vrij-mi-bo. Toch zijn er Frisse Blikkers die hun collega’s vaker willen zien dan hun familie. Ook dan zit je bij Frisse Blikken goed. Hier hoef je je collega’s namelijk nooit lang te missen. Naast vrij-mi-bo’s, afterparty’s van evenementen en pizza-party’s op de Blikhut, organiseren we jaarlijks een kerstdag en een grote zomerborrel.

Solliciteren

Zijn er andere mogelijkheden om met jullie kennis te maken?

Naast dat je telefonisch met ons contact kan opnemen, organiseren we ook regelmatig inhouse events en -open dagen. Het doel van deze interne events is om jou een beter beeld te geven van Frisse Blikken en elkaar low key te ontmoeten. Interesse? Check hier onze interne events.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

Voordat je bij Frisse Blikken aan de slag kunt, moet je een aantal stappen doorlopen. Allereerst stuur je je CV naar ons op, waarna je wordt uitgenodigd om een korte vragenlijst in te vullen. Naar aanleiding van deze vragenlijst wordt er een eerste kennismakingsgesprek ingepland. Wanneer beide partijen na dit eerste gesprek de match verder willen onderzoeken, vragen we je een capaciteitentest te maken. Zodra je testscore voldoende is wordt het tweede gesprek gevoerd en het assessment ingepland. De duur van dit proces verschilt per persoon, afhankelijk van hoe snel jij zelf aan de slag wilt. Maar gemiddeld duurt het proces een maand tot anderhalve maand.

Ik heb een HBO diploma, mag ik dan solliciteren?

Het hebben van een WO master is bij Frisse Blikken is een harde eis. Hier is bewust voor gekozen omdat de ervaring leert dat het werk binnen Frisse Blikken vraagt om een analytisch denkniveau dat over het algemeen ook binnen een WO master wordt gehanteerd. Het kan echter voorkomen dat we op zoek zijn naar specifieke profielen waarbij een WO master niet nodig is. Dit staat bij de vacatures expliciet vermeld. De vacatures vind je hier.

Werken bij ons

Hoe ziet het FRS opleidingsprogramma eruit?

Persoonlijke ontwikkeling is binnen Frisse Blikken ontzettend belangrijk. Hoe kan je anders na 3,5 jaar uitstromen als ondernemer? Om deze reden hebben we het FRS programma gemaakt. Het FRS opleidingsprogramma is een programma gemaakt door Frisse Blikkers voor Frisse Blikkers. Het is een ontwikkelprogramma op maat waarin we jouw ontwikkeling stimuleren door middel van trainingen, coaching, intervisie en een eventuele mentor. Het grootste gedeelte van dit programma is vrij in te vullen en dus zeer geschikt om skills en kennis op te doen over dingen die je altijd al hebt willen leren en/of om je ontwikkelpunten te verbeteren.

Wat is het verschil tussen een Frisse Blikker en een Frisse Professional?

Bij Frisse Blikken maken we een onderscheid tussen Frisse Blikkers en Frisse Professionals. In essentie verschillen deze functies in de hoeveelheid ervaring die een persoon reeds heeft opgedaan. Onze Frisse Blikkers hebben 0 tot 3 jaar werkervaring, zij komen rechtstreeks uit de studiebanken, hebben na hun studie eerst nog een tijdje gereisd of al een jaartje gewerkt bij een andere werkgever. Onze Frisse Professionals hebben meer ervaring, in het algemeen 3 tot 5 jaar. Onze Frisse Professionals zijn klaar voor een 2e of 3e stap in hun carrière, hebben ervaring met projectmanagement, nemen een groot netwerk mee en hebben een bepaalde specialisatie/focus binnen hun werk.

Hoe zien de blikken eruit?

Talent Acquisition & Development, Strategy & Brand Activation en Transformation & Change zijn de kernproposities van Frisse Blikken. Opdrachtgevers komen bij ons met vragen die passen binnen deze kernproposities, want dit is waar wij goed in zijn. Intern bij Frisse Blikken zijn we georganiseerd in blikken. Blikken zijn teams die zich richten op bepaalde thema’s binnen projecten. Elke nieuwe Frisse Blikker start binnen het blik Project Entrepreneurs: dit blik is er om jou wegwijs te maken binnen Frisse Blikken, je te ondersteunen bij je eerst projecten en om kennis te maken met de verschillende blikken.

Ga je gelijk op een project?

Jazeker, de enige manier om projectmanagement goed onder de knie te krijgen, is om het te gaan doen. Vandaar dat we ernaar streven om nieuwe Frisse Blikkers vanaf dag 1 al op klus te hebben. Natuurlijk word je hier goed bij ondersteund door onder andere jouw aanspreekpunt.

Hoe ziet het salaris eruit? Inclusief variabel loon?

Het salaris van een Frisse Blikker bestaat uit een vast salaris (€2375) + variabel salaris (10% van je eigen omzet) waardoor je ongeveer uitkomt op €3450,- bruto inclusief vakantiegeld en pensioen. Het salaris van een Frisse Professional is op dezelfde manier opgebouwd alleen verschilt het vaste salaris per persoon. Dit is geheel afhankelijk van je ervaring en het netwerk dat je meeneemt. Naast het salaris heb je 25 vakantiedagen op jaarbasis bij een fulltime dienstverband maar zijn extra dagen altijd mogelijk in overleg. Hiernaast krijg je je eigen MacBook, iPhone en OV-kaart.

Hoe zit het met pensioen?

Als ondernemer ben je verantwoordelijk voor je eigen pensioen. Omdat Frisse Blikken de springplank is voor jouw ondernemerschap vinden we het belangrijk dat je vanaf dag 1 verantwoordelijk bent voor je eigen pensioen. Vandaar dat jouw pensioen wordt uitgekeerd bij je salaris en het aan jou is wat je ermee wil doen. Natuurlijk krijg je binnen Frisse Blikken handvatten aangeboden om duidelijk te krijgen wat er mogelijk is voor pensioenopbouw. Zo krijg je van ons een training over de verschillende mogelijkheden.

Ik heb al meer dan 8 jaar werkervaring, kan ik bij jullie aan de slag?

Van onze Frisse Professionals stellen wij als harde eis maximaal 8 jaar werkervaring om bij ons te kunnen solliciteren. Toch komt het nog wel eens voor dat kandidaten met meer dan 8 jaar ervaring door worden gezet in de sollicitatieprocedure. Dit komt omdat het altijd kan voorkomen dat deze 8 jaar op zo’n manier zijn ingevuld, dat het voor beide partijen alsnog interessant kan zijn om samen in zee te gaan. Wanneer je denkt dat dit bij jou het geval is raden we je aan om alsnog via de site te solliciteren.

Kan ik bij Frisse Blikken ook een (afstudeer) stage doen?

Binnen Frisse Blikken is het niet mogelijkheid om als student een afstudeeronderzoek uit te voeren. Wel bieden wij ieder halfjaar (van februari t/m juni en van september t/m januari) 7 meewerk stages aan. Bij deze stages kun je voor 4 of 5 dagen aan de slag. Klik hier om te kijken of er een vette stage voor jou tussen zit.

Vacatures

Frisse Professional

Frisse Projectmanager