Community building : zes design principes

Anna en Jolien zijn projectmanagers bij team communication en zij worden blij van community building. Wil jij je organisatie in beweging zetten rondom een belangrijk thema of strategie? Lees verder om te ontdekken hoe zij hun kennis inzetten binnen projecten.  

Onderdeel zijn van een community of een sociaal netwerk is voor iedereen belangrijk. Je kan dan denken aan je vrienden, familie, buren of een (sport)vereniging. Maar ook in organisaties brengen communities heel veel waarde. Zo kun je mensen met dezelfde rol, interesses, identiteit of waarden bij elkaar brengen om kennis en ervaringen uit te wisselen. Door zo’n netwerk te faciliteren, verbind je de juiste mensen met elkaar en ontstaat er beweging op de onderwerpen die belangrijk zijn voor jouw organisatie. 

Anna en Jolien hebben ervaring met community building bij onder andere ASML, BMI en Just Eat Takeaway.com. In al de organisaties waar we komen zien we de toegevoegde waarde van communities: in het leren van elkaar, het versterken van het saamhorigheidsgevoel en relaties én om samen te innoveren. Dat zien we ook terug bij Frisse Blikken zelf. Wij steken veel energie in onze community en dat resulteert in een hele sterke cultuur. 

Om je community succesvol op te zetten of te professionaliseren herkennen wij een aantal design principes: 

  1. Actief community management: Actief community management is cruciaal. De manager hoeft niet alle taken zelf op te pakken, maar het is belangrijk dat de verantwoordelijkheid voor initiatieven bij een persoon ligt. Het op zichzelf laten staan van een community heeft tijd nodig.
  2. Creëer en onderhoud de nieuwe cultuur: Creëer ritmiek in activiteiten en content. Zo weten mensen wat ze kunnen verwachten. Zorg ook voor een inclusieve cultuur, zodat men zich veilig voelt om mee te doen.
  3. Bedien de verschillende doelgroepen: Identificeer verschillende behoeftes en pas daar je content en activiteiten op aan. Niet iedereen hoeft met alles mee te doen.
  4. Unieke voordelen en toegevoegde waarde: Zorg ervoor dat er echt toegevoegde waarde wordt geleverd voor je community leden. Waarom willen ze erbij zijn?
  5. Constant aanpassen en bijsturen: Varieer in inhoud en blijf nieuwe ervaringen creëren. Haal feedback op en stuur bij waar nodig
  6. Power of the crowd: Betrek de community en zet hen in hun kracht om samen content en activiteiten te ontwikkelen.

Met deze principes én ons eigen ontwikkelde aanpak om communities op te zetten of te verstevigen, helpen wij organisaties hun medewerkers meer te verbinden met elkaar én met de organisatie. Ben je benieuwd hoe we dat doen? Of wil je sparren over het inzetten van een community, bijvoorbeeld rondom diversiteit & inclusie, duurzaamheid, (digitale) veiligheid of een ander thema? Stuur ons een bericht dan plannen we een koffie in! 

Meer weten?

Ben je benieuwd hoe we onze frisse blik op interne communicatie toepassen in ons werk? Bekijk dan één van de projecten hieronder. 

Medewerkers betrekken bij de nieuwe strategie

Community building: women’s network Benelux

Van complex verhaal naar inspirerend narratief

Bekijk alle projecten

Betrokkenheid medewerkers vergroten

Van complex verhaal naar inspirerend narratief

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.