Ondersteuning interne marketing

De uitdaging

Ondersteun ons interne marketingteam bij de ontwikkeling van campagnes, events en andere initiatieven voor al onze merken.

Interne marketing is een nieuwe discipline binnen Randstad Groep Nederland. Om hen te ondersteunen, sloot er tijdelijk een Frisse Blikker aan in het team. 

Onze frisse blik

Interne marketing Randstad

Als organisatie wil je dat medewerkers zich verbonden voelen met het merk waarvoor zij werken. Het is belangrijk dat zij de merkidentiteit begrijpen en ervaren in hun dagelijkse werk. Voor de vier verschillende merken binnen Randstad Groep – Tempo-Team, Randstad, Yacht en BMC is het interne marketingteam verantwoordelijk voor de interne doorvertaling van het merkverhaal. Zo creëren ze merkambassadeurs en vergroten ze het trotse gevoel van medewerkers.  

Een veelzijdige rol

Bente sloot een jaar lang aan in dit team en vervulde een brede rol: van het organiseren van grote events tot het ontwikkelen van campagnes. De sleutel tot succes? Goed luisteren en snel kunnen schakelen tussen de verschillende kernboodschappen. Ieder merk heeft immers haar eigen identiteit en cultuur. 

Tempo-Team wordt als merk bijvoorbeeld gekoppeld aan het hebben van werkplezier.  Om dit merkverhaal intern te versterken, bedacht Bente een variant op de advent kalender: de Tempo-Team werkplezierkalender. Deze kalender zit vol met verrassende teamactiviteiten voor op de werkploer om samen nóg meer werkplezier te beleven! 

Externe campagne intern laden

Tegelijkertijd lanceerde Yacht een externe campagne: The Purple Connection. Bente zorgde ervoor dat deze campagne ook intern tot leven kwam. The Purple Connection is een social community waar ambitieuze Yacht-professionals ervaringen en adviezen delen. Bente richtte zich op het delen van ervaringen en kennis binnen het team door te ondersteunen bij de organisatie van het Yacht Community Festival. Hier lanceerde ze bijvoorbeeld The Purple Connection-Experience: een levensgrote experience ruimte waar collega’s kunnen binnenstappen om zich te laten inspireren door Yacht collega’s. Op dit moment wordt de ruimte gereedgemaakt om in de toekomst langs alle locaties van Yacht te reizen. 

Strategie activatie

En dat is nog niet alles! Bente was ook betrokken bij de activatie van de nieuwe strategie van Randstad. Randstad wil ervoor zorgen dat meer mensen kiezen voor een praktisch beroep. Voor de strategiedag van Randstad creëerde Bente het museum ‘Werk met je hart’. Ze verzamelde inspirerende verhalen van talenten die door Randstad zijn geholpen tijdens de zoektocht naar hun droombaan, bijvoorbeeld een baan in de zorg. Met een podcastserie raakte ze bij velen een emotionele snaar, wat de verbondenheid met het merk versterkte.  

Video afspelen

"Waar ik het meest trots op ben, is dat we het gewoon zijn gaan doen! Je kan heel lang plannetjes maken, maar uiteindelijk wil je echt aan de slag. Daar heeft Bente ons enorm bij geholpen."

Kim, opdrachtgever Randstad Groep

In het kort 🧺

In het kort 🧺

De frisse blik van...

Pre- en onboarding programma Nestlé

Een lerende mindset

Conflictpreventie game

Bente Poortstra

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Previous slide
Next slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.