Serious games

De energietransitie, bestuurlijke vernieuwing, de landbouwtransitie, de digitale transformatie: allerlei ontwikkelingen dwingen organisaties om te veranderen. Wij ondersteunen organisaties tijdens deze transformaties door de kracht van serious games in te zetten. 

Veranderen is mensenwerk.

Veranderen is mensenwerk. Dat is niet altijd eenvoudig. Soms willen mensen niet veranderen. Ze begrijpen niet waarom verandering nodig is, vinden het spannend of voelen zich niet ondersteund. Serious games kunnen hierin een uitkomst bieden. 

Spelers kunnen in een veilige omgeving experimenteren met nieuw gedrag. Het is ook mogelijk om te ervaren hoe het is om in de schoenen van een ander te staan. Zo worden niet alleen nieuwe vaardigheden ontwikkeld, maar ook empathie en begrip voor andere perspectieven vergroot. Dit kan essentieel zijn in een succesvolle verandering. 

Onze visie op gedragsverandering

Wij geloven dat effectieve gedragsverandering zich moet richten op drie niveaus: 

Snappen

Mensen op een speelse manier laten begrijpen waar de verandering over gaat.

Voelen

De verandering in spelvorm ervaren, de noodzaak voelen en kansen en uitdagingen ontdekken.

Doen

Speelse interventies die het nieuwe gedrag in de dagelijkse praktijk stimuleren. 

Serious games waar we trots op zijn

Al 13 jaar bouwen we speelse oplossingen en serious games voor de grootste organisaties van Nederland. Hieronder vind je enkele projecten. 

VERSUNI

Digitale onboarding

Philips Domestic Appliances (DA) is sinds 2021 niet langer meer onderdeel van Royal Philips. Als nieuwe organisatie met eigen cultuur, willen ze ook een passende onboarding creëren. Dit willen ze graag met een creatieve twist aanpakken. Dan komt een frisse blik goed van pas! 

ENECO

Ervaar de energietransitie

De Newtonian Shift is een gefaciliteerde live rollenspel-simulatie die spelers in staat stelt tientallen jaren van energietransitie in één dag te ervaren. Het biedt dynamische en snelle ervaringsgerichte lessen waarbij de deelnemers in verschillende rollen worden geplaatst: energieproducent, particuliere klant, grote energieverbruiker, gemeenten, leveranciers, investeerders en overheid.

RABOBANK

Blended ontwikkelprogramma

Hoe kun je mensen op een effectieve én leuke manier trainen op de toepassing van Customer Due Diligence (CDD) standaarden? Voor Rabobank ontwikkelden we Beyond the Money: een soort interactieve Netflix serie. Spelers komen telkens voor keuzes te staan die overeenkomen met de realiteit. De keuze die zij maken, bepaalt het verloop van het verhaal.

Maarten Molenaar

Benieuwd naar onze frisse blik?

Ben je benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons!

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.