De onboarding van technisch talent

Talloze high-tech bedrijven in Brainport Eindhoven maken een gigantische groei door. De vraag naar nieuw talent blijft stijgen. Bij Frisse Blikken helpen we organisaties niet alleen bij het aantrekken van nieuw talent, maar ook bij het effectief onboarden en behouden van medewerkers. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers zich betrokken voelen en vanaf dag één hun volledige potentieel kunnen benutten? 

Behoud talent dankzij een goede onboarding

Een op de vier nieuwe medewerkers vertrekt alweer binnen één jaar. Een goede onboarding is daarom van groot belang. Onderz

80 procent van de medewerkers die positief is over hun onboarding-ervaring voelt zich daardoor langdurig sterk betrokken

Nieuwe medewerkers willen zich welkom en gewaardeerd voelen. Dat begint al bij het ondertekenen van het contract. Maar daar blijft het niet bij!

Je nieuwe collega heeft waarschijnlijk veel (technische) kennis. Maar beschikt hij of zij ook over de specifieke vaardigheden en informatie die nodig zijn in jouw organisatie? Hoe zorg je voor een goed inwerktraject? Managers en teams zijn vaak te druk om nieuwe medewerkers goed te begeleiden, waardoor het volledige potentieel van je personeel onbenut blijft.

Bij Frisse Blikken geloven we dat maatwerk de sleutel is. Stem je onboardingsproces en opleidingsprogramma’s af op de behoeften van de verschillende medewerkers. Zo zorg je ervoor dat nieuw talent zich snel thuis voelt én kan uitblinken. 

Talent aantrekken en behouden

In de Brainport regio werken we samen met...

Nestle onboarding

Boost je onboarding proces

Wij werkten samen met Nestlé om een op maat gemaakte onboardingreis te creëren die nieuwe medewerkers snel en op een leuke manier laat kennismaken met het bedrijf. Zodra ze hun contract ondertekenen, ontvangen ze een interactieve digitale magazine in hun mailbox. Op hun eerste werkdag vormen ze teams om een serious game te spelen. Daarna gaan ze aan de slag met een strategische uitdaging binnen hun team. Een maand later presenteren de teams hun visie op Nestlé’s strategie aan de directie. Zo doen nieuwe medewerkers belangrijke kennis op over hun werkgever en werken ze direct samen met hun collega’s.

Maak leren leuk!

Serious gaming helpt om een diverse groep nieuwe medewerkers snel en op een leuke manier in te werken. Onze Game Studio ontwikkelt training- en ontwikkelprogramma’s die passen bij de verschillende medewerkers in jouw organisatie. Games kunnen digitaal of live (fysiek) zijn. Digitale games zijn schaalbaar en overal speelbaar, zowel individueel als in een groep. Fysieke games laten snel groepsdynamiek zien en zijn perfect voor teambuilding. Combineer beide voor optimaal resultaat!

Serious gaming, lerende organisatie
Tim Schulte

Benieuwd naar onze frisse blik?

Hoi, ik ben Tim! Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van me! 

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Previous slide
Next slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.