Blended ontwikkelprogramma Rabobank

De uitdaging

Hoe kunnen we mensen op een effectieve, vernieuwende en leuke manier trainen op de toepassing van Customer Due Diligence (CDD) standaarden?

Banken worden door De Nederlandsche Bank gezien als poortwachters van het financiële systeem. Als poortwachters zijn ze verantwoordelijk voor het tegenaan van financiële criminaliteit, zoals witwassen en het financieren van terrorisme. Dit vergt van de Rabobank medewerkers dat ze op de hoogte zijn van sanctieregelingen, standaarden en procedures en deze effectief weten toe te passen.

Onze frisse blik

Aanpak

In co-creatie met de Rabobank hebben we een uitgebreid, blended ontwikkelprogramma neergezet, bestaande uit een tiental interventies. In dit programma hebben we niet alleen aandacht voor kennis, maar ook voor awareness en vaardigheden. De belangrijkste interventies in dit programma waren een E-learning die werd gecombineerd met een online game, Beyond the Money.

Beyond the Money is een soort interactieve Netflix serie, waarbij spelers zelf keuzes maken en bepalen hoe het verhaal zich verder ontwikkeld. De keuzes en afwegingen komen overeen met wat medewerkers in de realiteit tegenkomen, maar spelers worden in de game wel in een andere rol geplaatst. Bijvoorbeeld in die van een investeerder, een quiz-deelnemer of een futuristische RaboCob.

Resultaat

Met dit programma hebben we 3.000 mensen op 31 locaties wereldwijd getraind. De doelgroep is divers, met zowel front-office medewerkers als CDD analisten, iedereen volgt dezelfde training. Het programma is zeer goed beoordeeld en wordt binnen de bank gebruikt als voorbeeld hoe je op een vernieuwende manier medewerkers kunt trainen.

Bekijk hieronder de case video, waarin we meer vertellen over Beyond the Money.

In het kort 🧺

De frisse blik van...

Financiële instellingen ervaren de energietransitie

Implementatie nieuw HR systeem

Gamified selectietraject voor trainees

Bekijk alle projecten
Gerben Tolkamp

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.