Onze frisse blik op design sprints

Een vet idee, een ambitie, een doel, een visie. Ken je dat gevoel? Die uitdaging waarbij je maar niet weet waar je moet beginnen? Of een ambitieus project dat volledig is vastgeroest? Dat is waar onze Design Sprint een uitkomst biedt! Geef jouw project een kickstart: in 4 dagen maak je de stap van een complexe uitdaging naar een concrete oplossing.

Wat doen we?

Veranderen, vernieuwen en versnellen zit bij Frisse Blikken in het DNA en dat is terug te zien in onze Design Sprints. Tijdens een sprint heb je in één week de eerste versie van jouw product, app, dienst of programma gecreëerd. Door deze te testen weet je direct wat er nog beter kan. Wij helpen je graag verder in de volgende stap.

Of het nu gaat om vitaliteit, duurzaamheid, diversiteit en inclusie of learning en development, met een Design Sprint ben je zeker van een kickstart voor jouw project en genereer je een veelvoud van creatieve oplossingen. Jij focust je op de inhoud, wij doen de rest!

“In 4 dagen op een hoog tempo en met een gestructureerd proces geteste prototypes ontwikkelen waarmee je direct meer inzicht krijgt in je doelgroep en vraagstuk”.

Hoe doen we dat?

De sprint bestaat uit vier verschillende fasen. We starten bij de kern. Als mensen schieten we snel in de oplossingsmodus en vergeten we het belangrijkste: het verkennen van het probleem. Op dag 1 pluizen we samen jouw uitdaging en doelgroep uit. We brengen focus aan om deze behapbaar te maken. Dan kun je in ieder geval genieten van een goede nachtrust!

Op dag 2 maken we een frisse start. Door inspiratie met elkaar te delen komen er vast al meer oplossingen naar boven. We gaan hiermee aan de slag en maken zo veel mogelijk ideeën visueel. Twee linkerhanden? We maken geen Picasso’s, maar snelle schetsen. Dat geeft niet alleen veel keuze, maar ook ontzettend veel plezier! Jullie kiezen uit de beste ideeën een concept wat we in de volgende fase uitwerken.

Op dag 3 kijken we of het concept matcht met het doel van dag 1 en passen deze aan indien nodig. Vervolgens creëren we met elkaar een verhaal in een storyboard: een visuele weergave van het hele proces, vanuit de doelgroep beschreven. Dit is de basis voor het prototype.

In de laatste fase maken we het prototype af en brengen het tot leven. Nu is het tijd om te testen bij de doelgroep! Hoe? Door ze met het prototype aan de slag te zien gaan, te observeren wat er gebeurt en door goede vragen te stellen. Op basis hiervan bepalen we de volgende stappen.

Waarom met Frisse Blikken?
Onze missie is ondernemerschap stimuleren bij grote organisaties. Een design sprint is een inspirerende, leuke én effectieve manier om dat te realiseren. Door onze ervaring in event management, onze frisse ideeën en projectmanagement skills zetten wij een strak proces en een zorgeloze Design Sprint neer die bij jouw organisatie past. Een unieke ervaring waarmee jouw project de kickstart geeft die het verdient! Kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Stuur een berichtje naar een van onze projectmanagers!

Meer weten?

Ben je benieuwd hoe we onze frisse blik toepassen in ons werk? Bekijk dan één van de projecten hieronder. 

Sustainability Roadmap

Community activatie

Implementatie recruitment systeem

Bekijk alle projecten

Diversiteit en inclusie: de frisse blik van Mila

Onze frisse blik op Employer branding

Gerben Tolkamp

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.