Strategie activatie: van papier naar actie

Een vernieuwde strategie, aangescherpte kernwaarden of een gewenste verandering in de organisatie is uitgedacht en staat op papier. Maar hoe zorg je ervoor dat deze verandering gaat leven in de organisatie en dat men ernaar gaat handelen? Dat is één van de uitdagingen waar wij organisaties bij helpen.

De uitdagingen van strategie activatie

Een verandering bedenken is één ding, maar mensen meenemen in de verandering is iets heel anders. Vaak zien we dat twee uitdagingen worden onderschat. Ten eerste wordt er vaak gedacht dat informeren genoeg is om mensen in beweging te krijgen. Toch is daar meestal meer nodig: mensen moeten overtuigd raken en enthousiast worden.

Daarnaast zien we regelmatig dat verandering wordt vormgegeven onder een hoge mate van urgentie. Er wordt (te) snel gecommuniceerd, zonder voldoende na te denken over de verschillende doelgroepen. Zonde! Het begrijpen van de verschillende doelgroepen zorgt ervoor dat de communicatie relevant en effectief is. Een manager wil weten hoe de verandering bijdraagt aan de bedrijfsstrategie, terwijl een medewerker misschien meer geïnteresseerd is in hoe de verandering zijn dagelijkse werk beïnvloedt. 

Onze visie op strategie activatie

Wij geloven dat effectieve gedragsverandering zich moet richten op drie niveaus: 1) snappen, 2) voelen en 3) doen. Pas nadat duidelijk is wat de verandering inhoudt en waarom de verandering belangrijk is, kan er vertrouwen en enthousiasme ontstaan. Daarna komt het punt waarop medewerkers gaan handelen naar de gewenste verandering. De verandering betekent vaak net iets anders voor elke doelgroep. Het is belangrijk om daarop in te spelen.

Snappen

Ik snap de verandering waar ik onderdeel van ben en begrijp waarom dit belangrijk is.

Voelen

Ik geloof in de verandering en ik voel de urgentie en het enthousiasme om hiermee aan de slag te gaan.

Doen

Ik pas nieuw gedrag toe in mijn dagelijkse werk en draag dit uit naar mijn collega’s. 

Snappen - voelen - doen in de praktijk

Om alle niveaus van gedragsverandering te raken, heb je meerdere communicatiemiddelen en -interventies nodig. Zo ontwikkel je een gebalanceerde campagne met afwisseling in vorm en inhoud. Maak bijvoorbeeld een podcastreeks om begrip te creëren en te verdiepen op de inhoud, of ontwikkel een serious game waarmee je de verandering echt laat ervaren. Juist de combinatie van verschillende vormen zorgt ervoor dat de communicatie blijft hangen.

Een overkoepelende kapstok

Tegelijkertijd zijn consistentie en herkenbaarheid belangrijk. Dat kan door een duidelijke kapstok te creëren, bijvoorbeeld in taalgebruik of visuele vormgeving. Zo worden verschillende communicatie-uitingen aan elkaar verbonden. 

💡Tip! Een goede kapstok blijft plakken. Kies bijvoorbeeld voor een pakkende woordspeling of een alliteratie, zoals onze ‘Strategie Safari’ voor Essent. Een treffende metafoor kan ook krachtig zijn, zoals de Leadership Roadtrip bij BMW. Een andere aanpak is het ontwikkelen van een herkenbaar logo of het consistent gebruiken van een specifieke kleur in al je communicatie-uitingen.  

Strategie activatie: een doorlopend proces

Het activeren van een strategie of verandering is geen eenmalige gebeurtenis, maar een doorlopend proces. Blijf investeren in heldere communicatie en betrokkenheid op alle niveaus binnen de organisatie. Zo zorg je ervoor dat de verandering niet alleen wordt begrepen, maar ook echt wordt omarmd en nageleefd. Vergeet niet dat communicatie tweerichtingsverkeer is. Luister naar feedback uit de organisatie, leer ervan en pas je aan. Hierdoor blijft het communicatieplan dynamisch en afgestemd op de meest recente behoeften.

Kun jij een frisse blik gebruiken op jouw strategie activatie? Of heb je een ander communicatievraagstuk waarmee je aan de slag wilt? We denken graag met je mee.

Bekijk onze projecten

In de afgelopen jaren hebben we organisaties op verschillende manieren geholpen met hun strategie activatie. Van events tot complete communicatiecampagnes. Bekijk bijvoorbeeld één van de projecten hieronder. 

Strategie activatie: een interactieve podcast

Ondersteuning interne marketing

Medewerkers betrekken bij de nieuwe strategie

Moniek

Neem contact op

Hoi, ik ben Moniek! Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Previous slide
Next slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.