Strategie activatie

De uitdaging

Voor de Zorgcirkel werd Frisse Blikken gevraagd om hun een nieuwe strategie, de Koers en bijhorende beloftes, te activeren laden tijdens een tweedaags live event voor de top100.

In co-creatie is gewerkt om een tweedaagse neer te zetten waarin men van begin tot eind volledig in een verhaallijn werd meegenomen om uiteindelijk de belofte terug te doen naar de organisatie: belofte maakt immers schuld. Voor het event was het prachtige Lunet aan de Snel het decor en hier werd nog lang over nagepraat.

Onze frisse blik

Achtergrond

De vraag vanuit de klant was om tweedaagse te organiseren waar plezier, spelen en verbinding centraal zouden staan. Allereerst werd een bouwgroep gemaakt met Frisse Blikkers en medewerkers van de Zorgcirkel. Zo werd er direct met de doelgroep zelf gewerkt. Wat willen zij in het programma? Wat zijn de no-go’s? En met welk gevoel willen zij naar huis rijden van de tweedaagse? Kortom, tijd om te brainstormen. In 2 lange sessies werd het conceptprogramma opgesteld waarbij uiteraard plezier, spelen en verbinding de boventoon voerden. Er werd besloten om 5 serious games te bouwen, een activatie campagne waarbij het thema van de tweedaagse duidelijk zou worden en een knallende afsluiting.

Aanpak

De serious games werden in co-creatie ontwikkeld, waarbij Frisse Blikken de leiding nam in het proces. Normaliter is het bouwen van 1 serious game al een hele uitdaging, nu waren het er 5(!).
Van een digitale team connector, een visualisatie game over de Zorgcirkel van de toekomst, een rolstoel spel over leiderschap, een hoorspel met inbreng van 6 stakeholders tot aan een 4-uur durende game met bijbehorende spelauteurs, het kon echt niet gekker op het Fort. Althans, dit was de enthousiaste planning. Nu was het tijd om te gaan bouwen.

In subteams werd er keihard gewerkt aan de ontwikkeling van de games. Waarbij design – develop – deliver het credo was. Tevens moest de activatie voor de tweedaagse en alle praktische zaken rondom het verblijf van 100 medewerkers op een Fort voorbereid worden. Genoeg werk aan de winkel dus. Na wekenlang keihard werken stonden de games klaar om getest te worden door de bouwgroep. Zo werd er op de parkeerplaats van Frisse Blikken het rolstoel spel uitgetaped en werd online het hoorspel met de stakeholders getest. Na het testen van de games werden de laatste aanpassingen gedaan om de spellen game klaar te maken!

Het was tijd voor 100 medewerkers van de Zorgcirkel om hen uit te nodigen op het Fort der Beloften. Een tweedaagse voor plezier, spel en verbinding. Die rode lijn wilde we in de activatie al neerzetten. Zo moesten de deelnemers een puzzel oplossen om de ‘save the date’ te achterhalen en werd er met behulp van podcasts en teasers steeds meer weggegeven over de locatie en de tweedaagse. Want, niemand wist wat hen te wachten stond op deze twee dagen. Eenmaal aangekomen in Schalkwijk was het tijd om het boordevolle programma in te duiken. In 2 dagen speelden alle medewerkers te door onszelf gemaakte spellen, was er tijd voor verbinding en werd gezamenlijk ontbeten, geluncht en avond gegeten. Tussen de spellen door kon er geschilderd worden, was er ruimte voor mega-jenga of voor een prachtige wandeling in de natuur, die je natuurlijk alleen kon doen door wat van onze zelf ontworpen gespreksstarters mee te nemen. Daarnaast kon er op de complimentenmuur geschreven worden, een muur waarbij elke deelnemer een eigen envelop had die anderen konden invullen met complimenten, tips of andere opmerkingen. Na 2 dagen hard spelen was het tijd voor de teams om hun eigen belofte om te zetten in een schild. Belofte maakt immers schuld(schuld moet je doorhalen) schild. Dit schild werd door de teams zelf beschilderd en een daarbij behorende uitleg over hun eigen belofte werd gedeeld met de overige medewerkers. Uiteindelijk zong een cabaretier een zelfgemaakte beloftelied om zo iedereen weer huiswaarts te laten keren.

Resultaat

Dit was een ontzettend grote en creatieve uitdaging voor zowel de Zorgcirkel als Frisse Blikken. Het ontwerpen van een strategie activatie campagne, de ontwikkeling van 5 serious games en de verantwoordelijkheid nemen voor 100 deelnemers op een live locatie is een uitdagende klus. Maar gezien de lovende reacties van de deelnemers en de een NPS score van 9.5 kan er worden gesteld dat strategie activatie op het Fort der Beloften een groot succes was.

100
Medewerkers geactiveerd
 
5

Serious games in twee dagen gespeeld

9,5

Als eindbeoordeling van de opdrachtgever

De frisse blik van...

Ontwikkelprogramma voor jong talent

Medewerkers betrekken bij de nieuwe strategie

Employee Referral Platform

Bekijk alle projecten

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.