Medewerkers betrekken bij de nieuwe strategie

De uitdaging

Hoe brengen we onze nieuwe strategie over aan de medewerkers?

Avres helpt inwoners uit verschillende gemeenten bij werk, inkomen en financiële problemen. Ze hebben de markt zien veranderen. De toeslagen affaire kwam voorbij en de participatiewet werd ingevoerd. Het aantal mensen in de bijstand groeide. Avres was genoodzaakt om een veranderende koers aan te nemen. De richting van die koers was bepaald, maar hoe konden ze dit overbrengen naar de medewerkers?

Onze frisse blik

In gesprek met de doelgroep

We gingen in co-creatie aan de slag bij Avres. Zo werden we onderdeel van het team. Allereerst gingen we in gesprek met verschillende medewerkers van verschillende locaties. Waar liggen hun behoeften? De richting van de koers was al uitgestippeld. Samen met Avres hebben we deze richting weten te concretiseren. Tijdens dit project stond verbinding, samenwerking en aandacht centraal.

Kick-off event nieuwe strategie

Als start van de nieuwe koers organiseerden we een kick-off event. Het is belangrijk dat medewerkers snappen waarom een nieuwe strategie. De nieuwe koers werd daarom geïntroduceerd in een pakkende video. Daarna volgde een talkshow met een host en een co-host. Zij nodigden verschillenden gasten uit aan tafel, zoals MT-leden en andere collega’s. Tijdens het evenement was ook een tekenaar aanwezig. Zij illustreerde live waarover die dag werd gesproken. Dit leverde een mooie overzichtsplaat op.

Avres Spelbord

Serious gaming

In de middag was het tijd om de nieuwe strategie te ervaren. Daarvoor ontwikkelden wij, in samenwering met onze Fresh Game Studio, het Avres bordspel. Serious gaming is een goede manier om de strategie te ervaren. Het helpt om te begrijpen hoe jij als medewerker kunt bijdragen aan de nieuwe strategie. Ruim 200 medewerkers doorlopen de ultieme klantreis. De spelers bepalen zelf hoe deze klantreis verloopt. Dit gaf hen inzicht in alle facetten van het bedrijf. Het zorgde ook voor verbinding: medewerkers leerden meer over elkaars functies. Zo helpt serious gaming ook om een nieuwe strategie vanuit meerdere perspectieven te bekijken en begrijpen.

1

Serious game

200

Medewerkers geactiveerd

5

Verschillende locaties

De frisse blik van...

Digitale Kick-off

Van complex verhaal naar inspirerend narratief

Blended ontwikkelprogramma Rabobank

Bekijk alle projecten
Gerben Tolkamp

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.