CBS: de transformatie naar een lerende organisatie

De uitdaging

Samen leren en ontwikkelen maakt het werk niet alleen leuker en beter, het maakt organisaties ook wendbaar en toekomstproof. Het CBS vroeg ons om de ruim 2.000 medewerkers op een creatieve manier te laten kennismaken met de uitgangspunten van de lerende organisatie.

Sinds 1899 is het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dé leverancier van betrouwbare, onafhankelijke statistiek in Nederland. Alleen als je weet wat er feitelijk in de samenleving gebeurt, kun je belangrijke beslissingen nemen. Zo draagt statistiek bij aan praktijk, beleid en wetenschap.

 

Onze frisse blik

Een passend plan

Het CBS voorziet alle medewerkers van een breed scala aan trainingen en opleidingen met een interne CBS Academy. De wens was om – naast dit formele leeraanbod – de kracht en kansen van de informele kant van leren intern onder de aandacht te brengen. Vanwege de dynamiek en diversiteit binnen het CBS was het cruciaal om een aanpak en middelen op maat te creëren, rekening houdend met de verschillende interne doelgroepen. Zo werden ideeën in testpanels getoetst en werd het animo en bewustzijn rondom een lerende mindset onderzocht.

De BUZZZ!-campagne

Nadat de toon was gezet met de testpanels, was het zaak om de vertaalslag naar de werkvloer te maken. We bedachten en ontwikkelden in nauwe samenwerking met de opdrachtgever verschillende middelen om de lerende mindset ook daadwerkelijk top of mind te houden. Denk aan een gloednieuwe nieuwsbrief over leren die zowel online als offline medewerkers bereikte, het fysieke Leerkompasspel over samenwerking dat we op maat inrichtten, een minibieb met prikkelende inhoud en podcasts waarin verschillende CBS collega’s uitleggen hoe continu leren en verbeteren er voor hen uit ziet. De BUZZZ!-campagne, de campagne rondom de lerende organisatie, kwam tot een hoogtepunt in een leermaand die in het teken stond van samenwerken, vol met workshops, trainingen en een Samenwerkingsmuseum op kantoor.

Integraal onderdeel

Het thema ‘lerende organisatie’ is inmiddels geland binnen de organisatie en er is een mooie basis gelegd die smaakt naar meer. Medewerkers worden en blijven betrokken bij nieuwe initiatieven en de volgende leermaand staat al op de planning. 

In het kort 🧺

In het kort 🧺

De frisse blik van...

"Samen met Frisse Blikken hebben we de lerende organisatie echt op de kaart gezet."

Opdrachtgever CBS

Implementatie nieuw HR systeem

Financiële instellingen ervaren de energietransitie

Een fris leertraject binnen Greenchoice

Kristy Muijen

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Previous slide
Next slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.