Hybride eindejaarsevent

De uitdaging

Voor van Wijnen West bouwden we een complete radioshow, Werkplaats FM, om 2021 in een hybride vorm af te sluiten. Een radioshow voor collega’s door collega’s. In co-creatie werd er een interactief en attractief programma neergezet waarin terugblikken, plezier en erkenning centraal stond.

Ondanks dat 2021 een jaar was waarin er ontzettend veel thuis werd gewerkt en men hun collega’s nooit of nauwelijks buiten de digitale muren van Zoom zag, bleef de behoefte er om gezamenlijk het jaar mooi af te sluiten bij veel bedrijven. Zo ook bij Van Wijnen West. Het bedrijf waar een gedeelte van de medewerkers op de bouwplaats werkt en een ander thuis, had net als een ieder bedrijf een moeilijk jaar achter de rug.

Onze frisse blik

Aanpak

Om toch het jaar op een interactieve en attractieve manier af te sluiten werd in co-creatie met het #Communication Blik gekozen om Werkplaats FM voor Van Wijnen uit de grond te stampen. Een 1,5 uur durende radioshow – met beeld – waarin collega’s live konden inbellen, chatten, het Bouwgeluid konden raden en verzoeknummers aankonden vragen. In samenwerking met een team vanuit Van Wijnen werd het programma in elkaar gezet, werden overige collega’s klaargestoomd voor hun radiodebuut en werd de communicatie activatie binnen van Wijnen uitgerold. Daarnaast zorgden samenwerkingspartners van Frisse Blikken voor een host en een streamingdienst. Zo hebben we gezamenlijk het jaar op een muzikale en fijne manier afgesloten!

Resultaat

De reacties over Werkplaats FM waren uiterst positief, waarbij een enkeling liever de Werkplaats FM aan zou zetten dan weer fysiek bij elkaar komen. Uiteraard hoopt ook Frisse Blikken gauw weer mee te denken over live events, maar deze klus voor Van Wijnen liet zien dat ook hybride events op een positieve manier kunnen bijdragen aan het ‘wij’ gevoel van een bedrijf. Op naar nog meer radioshows!

De frisse blik van...

Digitale transformatie

Cultuur en waarden traject

Medewerkersdag organiseren voor CROP

Bekijk alle projecten

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.