Werkplaats Kennis & Innovatie

De uitdaging

Hoe kunnen we een team en programma opbouwen wat kennisdeling, ontwikkeling en innovatie binnen onze dienst OCW stimuleert en waarmee we een innovatie ecosysteem met partners kunnen opbouwen?

Onze frisse blik

Achtergrond

De Gemeente Den Haag, dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn, zag dat een sterk kennis ecosysteem noodzakelijk is in samenwerking met interne en externe partijen. Daarnaast wilde men de innovatiecultuur stimuleren en teams meer begeleiden met innovatietrajecten. Meer vanuit de behoeften van burgers en externe partijen innoveren is hierbij ook belangrijk.

Aanpak

Frisse Blikken is onderdeel geworden van het team wat de Werkplaats Kennis & Innovatie heeft bedacht en opgebouwd. Samen hebben we gekeken naar de invulling van de activiteiten en deze vormgegeven rondom 3 pijlers: versnellen (lopende initiatieven ondersteunen met kennis, structuur en steun), verbinden (de interne en externe wereld verbinden en een ecosysteem opbouwen met hogescholen, universiteiten en bedrijfsleven) en verkennen (op zoek naar nieuwe ideeën voor innovatie alsmede het verkennen van een toekomstvisie).

Resultaat

In het jaar 2019 hebben we de Werkplaats Kennis & Innovatie (WKI) samen gerealiseerd en diverse mooie activiteiten georganiseerd, zoals toekomstsessies, kennistafels, design sprints en een interne ideeën wedstrijd. De WKI is een begrip geworden binnen de dienst en er staat nu een team wat de activiteiten doorzet en uitbreid.

De frisse blik van...

Actieprogramma Kansrijke Start

Blended ontwikkelprogramma Rabobank

Employer Branding strategie

Bekijk alle projecten

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.