Hi, how can I help you? We would be happy to contact you!
Hi, how can I help you? We would be happy to contact you!
Jij

Thanks!

We'll get in touch with you very soon!

Deze Frisse Blikkers hebben de Zorgcirkel in beweging gezet

Wil je meer weten over dit project? Neem gerust contact met ons of een van de Frisse Blikkers op!

Contact

Vraag
Voor de Zorgcirkel werd Frisse Blikken gevraagd om hun een nieuwe strategie, de Koers en bijhorende beloftes, te activeren laden tijdens een tweedaags live event voor de top100.

In co-creatie is gewerkt om een tweedaagse neer te zetten waarin men van begin tot eind volledig in een verhaallijn werd meegenomen om uiteindelijk de belofte terug te doen naar de organisatie: belofte maakt immers schuld. Voor het event was het prachtige Lunet aan de Snel het decor en hier werd nog lang over nagepraat.

Achtergrond
De vraag vanuit de klant was om tweedaagse te organiseren waar plezier, spelen en verbinding centraal zouden staan. Allereerst werd een bouwgroep gemaakt met Frisse Blikkers en medewerkers van de Zorgcirkel. Zo werd er direct met de doelgroep zelf gewerkt. Wat willen zij in het programma? Wat zijn de no-go’s? En met welk gevoel willen zij naar huis rijden van de tweedaagse? Kortom, tijd om te brainstormen. In 2 lange sessies werd het conceptprogramma opgesteld waarbij uiteraard plezier, spelen en verbinding de boventoon voerden. Er werd besloten om 5 serious games te bouwen, een activatie campagne waarbij het thema van de tweedaagse duidelijk zou worden en een knallende afsluiting.

Aanpak
De serious games werden in co-creatie ontwikkeld, waarbij Frisse Blikken de leiding nam in het proces. Normaliter is het bouwen van 1 serious game al een hele uitdaging, nu waren het er 5(!).
Van een digitale team connector, een visualisatie game over de Zorgcirkel van de toekomst, een rolstoel spel over leiderschap, een hoorspel met inbreng van 6 stakeholders tot aan een 4-uur durende game met bijbehorende spelauteurs, het kon echt niet gekker op het Fort. Althans, dit was de enthousiaste planning. Nu was het tijd om te gaan bouwen.

In subteams werd er keihard gewerkt aan de ontwikkeling van de games. Waarbij design – develop – deliver het credo was. Tevens moest de activatie voor de tweedaagse en alle praktische zaken rondom het verblijf van 100 medewerkers op een Fort voorbereid worden. Genoeg werk aan de winkel dus. Na wekenlang keihard werken stonden de games klaar om getest te worden door de bouwgroep. Zo werd er op de parkeerplaats van Frisse Blikken het rolstoel spel uitgetaped en werd online het hoorspel met de stakeholders getest. Na het testen van de games werden de laatste aanpassingen gedaan om de spellen game klaar te maken!

Het was tijd voor 100 medewerkers van de Zorgcirkel om hen uit te nodigen op het Fort der Beloften. Een tweedaagse voor plezier, spel en verbinding. Die rode lijn wilde we in de activatie al neerzetten. Zo moesten de deelnemers een puzzel oplossen om de ‘save the date’ te achterhalen en werd er met behulp van podcasts en teasers steeds meer weggegeven over de locatie en de tweedaagse. Want, niemand wist wat hen te wachten stond op deze twee dagen. Eenmaal aangekomen in Schalkwijk was het tijd om het boordevolle programma in te duiken. In 2 dagen speelden alle medewerkers te door onszelf gemaakte spellen, was er tijd voor verbinding en werd gezamenlijk ontbeten, geluncht en avond gegeten. Tussen de spellen door kon er geschilderd worden, was er ruimte voor mega-jenga of voor een prachtige wandeling in de natuur, die je natuurlijk alleen kon doen door wat van onze zelf ontworpen gespreksstarters mee te nemen. Daarnaast kon er op de complimentenmuur geschreven worden, een muur waarbij elke deelnemer een eigen envelop had die anderen konden invullen met complimenten, tips of andere opmerkingen. Na 2 dagen hard spelen was het tijd voor de teams om hun eigen belofte om te zetten in een schild. Belofte maakt immers schuld(schuld moet je doorhalen) schild. Dit schild werd door de teams zelf beschilderd en een daarbij behorende uitleg over hun eigen belofte werd gedeeld met de overige medewerkers. Uiteindelijk zong een cabaretier een zelfgemaakte beloftelied om zo iedereen weer huiswaarts te laten keren.

Resultaat
Dit was een ontzettend grote en creatieve uitdaging voor zowel de Zorgcirkel als Frisse Blikken. Het ontwerpen van een strategie activatie campagne, de ontwikkeling van 5 serious games en de verantwoordelijkheid nemen voor 100 deelnemers op een live locatie is een uitdagende klus. Maar gezien de lovende reacties van de deelnemers en de een NPS score van 9.5 kan er worden gesteld dat strategie activatie op het Fort der Beloften een groot succes was.

100
Medewerkers geactiveerd
5
Serious games in twee dagen gespeeld
9.5
Als eindbeoordeling van de opdrachtgever

Any questions?

You
You want to know more about our services. Nice! We would be happy to tell you more about our cans, our other services or about ourselves.
We are Fresh Look, below you can see some of our colleagues! Do you want to see all Fresh Cans? Then go to our team page.
Filter op
Erwin
Erwin
Whitney
Whitney
Pras
Pras
Tim
Tim
It's great that you want to know more about working at Frisse Blikken! Would you like to know more about what it is like to work with us or go directly to the vacancy page?
You can leave your question and contact details with us and we will contact you as soon as possible!

Thanks!

We'll get in touch with you very soon!

Hi, what can we help you with? Indicate below what you are looking for
you
...
Make your choice above
you