Implementatie recruitment systeem

De uitdaging

“Help ons Recruitee implementeren en met het opzetten van de werken-bij pagina.”

Onze frisse blik

Achtergrond

De Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) is een regionale uitvoeringsdienst. Ze voeren taken uit op vergunningverlening, toezicht en handhaving. Door krapte op de arbeidsmarkt, zag OMWB dat het steeds belangrijker werd om makkelijk gevonden te worden door potentiële nieuwe werknemers. Daarvoor was een eigen werken-bij pagina én een goed recruitment platform nodig. Hierbij was het belangrijkste dat hun eigen werkgeversmerk duidelijk te voelen was op de werken-bij pagina.

Aanpak

Het project bestond uit twee delen: het implementeren van Recruitee (recruitment systeem) en het opzetten van een werken-bij pagina. Voor het uitrollen van Recruitee hebben we onder andere de toegankelijkheid voor de verschillende afdelingen bepaald, de workflow opgesteld en in samenwerking met een derde partij de analytics voor de website en het sollicitatieproces opgezet. Op basis van eerder opgestelde werkgeverswaarden hebben we de werken-bij pagina gevisualiseerd. Zo hebben we een concept gebouwd en die steeds verder ontwikkeld tot het perfect aansloot bij het werkgeversmerk van OMWB.

Resultaat

Op 1 augustus ging de pagina live, zodat gedurende de zomer de laatste feedback kon worden gewerkt. Op 1 september lanceerden we de pagina officieel met op 7 september een ludieke actie. We hebben geboortekaartjes uitgedeeld op kantoor voor de launch van het nieuwste familie lid: de werken-bij website! Verder konden de collega’s genieten van beschuit met rood-witte muisjes, helemaal in thema!

Ontwikkelprogramma voor jong talent

Employer Branding strategie

Medewerkers betrekken bij de nieuwe strategie

Bekijk alle projecten
Gerben Tolkamp

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Previous slide
Next slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.