Kernwaardenactivatie

De uitdaging​

Hoe lanceren we onze nieuwe kernwaarden op spectaculaire wijze?

Sunweb Group definieerde vier nieuwe kernwaarden. Deze vormen een belangrijk fundament voor hun cultuur en identiteit. Hoe zorg je ervoor dat de nieuwe kernwaarden bij iedereen blijven hangen?

Wij stuurden zo’n 450 medewerkers op pad in Rotterdam. Spelenderwijs en op interactieve wijze beleefden ze de nieuwe kernwaarden van Sunweb Group.

Onze frisse blik

Unieke onthullingen

We brachten zo’n 450 medewerkers samen in onze havenstad Rotterdam. Tijdens de opening onthulden vier medewerkers op unieke wijze één van de nieuwe kernwaardes. Bijvoorbeeld via muziek, ballet en een persoonlijke monoloog. Daarna werd de zaal opgeschrikt met de plotselinge ontvoering van deze collega’s.

Serious game kernwaarden

Vier verhaallijnen

Om ervoor te zorgen dat medewerkers de kernwaardes zelf zouden ervaren, ontwikkelden we samen met de Fresh Game Studio een game. Elke kernwaarde kreeg een eigen verhaallijn, waarin de ontvoerde collega centraal stond.

De medewerkers werden opgedeeld in teams. Elk team volgde één van de verhaallijnen, bijvoorbeeld die over collega Luc. Met behulp van audio- en videoberichten werden de teams de stad in gestuurd, op zoek naar drie locaties. Onderweg moesten ze raadsels oplossen en challenges voltooien.

De challenges waren gelinkt aan de kernwaarden. Daarnaast zorgden ze voor verbinding en plezier. Van een moonwalk op de Erasmusbrug tot aan een steen-papier-schaar-battle in de metro.

Een spetterend eindfeest

Na drie uur spelen werd de balans opgemaakt. Hoeveel teams hebben de locaties ontdekt? En hoeveel challenges zijn er voltooid? Het bleek genoeg om de vier ontvoerde collega’s terug te krijgen. Tijdens het avondprogramma konden ze hun succes en de nieuwe kernwaarden uitgebreiden vieren.

Rescuing the values was een evenement waar nog lang over werd nagepraat. We zijn trots dat de vier kernwaarden bij iedereen zijn blijven hangen. 

Serious game kernwaarden

Een evenement waar nog lang over wordt nagepraat.

Jonathan, projectmanager Frisse Blikken

Deze Frisse Blikkers waren betrokken

Jonathan

Chantal

Maarten

card image

List Item #1

Essent
card image

List Item #2

Essent
card image

List Item #3

Essent

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.