Digitale transformaties

Organisaties digitaliseren continu. Nieuwe tools, technologieën en werkmethodes volgen elkaar in hoog tempo op. Wij helpen je de verandering door met innovatieve ideeën, sterk projectmanagement en goede ontwikkelprogramma’s.

Digitale transformatie: wat komt erbij kijken?

Bij de implementatie van nieuwe systemen ontstaan veel vragen. Is alle benodigde data beschikbaar? Hoe werkt iedereen samen? En werken de systemen zoals verwacht? Een scherpe blik en goed projectmanagement maken hierin het verschil.

Naast de technologische aspecten is er ook de menselijke kant van de verandering. Vaak is verandercommunicatie nodig om begrip te creëren en betrokkenheid te stimuleren. Tijdens een digitale transformatie ontstaan vaak nieuwe rollen en verantwoordelijkheden. Medewerkers moeten soms vaardigheden ontwikkelen om de nieuwe systemen effectief te kunnen gebruiken. Onze Learning & Development ondersteunen je hierbij met passende ontwikkelprogramma’s. 

Een frisse blik op verandermanagement

Het ADKAR-model helpt om individuele veranderingen te begrijpen en te managen. Het beschrijft de vijf stappen die iemand doorloopt om nieuw gedrag aan te nemen of een verandering te omarmen. Wij ondersteunen organisaties tijdens al deze fasen van verandering. 

Awareness

Bewustwording creëren van de noodzaak voor verandering.

Desire

Het verlangen stimuleren om de verandering te ondersteunen en mee te werken.

Knowledge

De kennis verschaffen die nodig is om te veranderen.

Ability

De vaardigheden ontwikkelen om de verandering door te voeren.

Reinforcement

De verandering versterken om deze duurzaam te maken.

Zo kunnen we jou helpen

Tijdens een digitale transformatie staan wij voor je klaar op verschillende manieren. We zijn jouw rechterhand tijdens de verandering. Met onze ondernemende mentaliteit brengen we energie en snelheid in het project. Of we realiseren creatieve oplossingen om begrip te creëren, medewerkers voor te bereiden en te begeleiden tijdens de verandering. Hier zijn enkele projecten waar we trots op zijn:

Mollie team

Implementatie nieuw HR systeem

Mollie wil zich klaar maken om verder te kunnen groeien als organisatie. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat de huidige People processen gedigitaliseerd en geautomatiseerd werden. Of wij daarbij konden helpen? Natuurlijk!

Ondersteuning digitale transformatie

De afsplitsing van Philips Domestic Appliances van moederbedrijf Royal Philips brengt veel veranderingen met zich mee. Door middel van change management ondersteunden wij hen tijdens de digitale transformatie. 

Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

Beddenbende

Samen met het ETZ hebben we Beddenbende ontwikkeld: een kaartspel dat zorgprofessionals bewust maakt van hun rol in integraal capaciteitsmanagement. Inmiddels wordt het spel succesvol ingezet in meer dan 40 Nederlandse zorginstellingen. 

Benieuwd naar onze frisse blik?

Hoi, ik ben Guido! Ben je benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons!

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Previous slide
Next slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.