Mollie

Implementatie nieuw HR systeem

De uitdaging

Wij hielpen Mollie met de implementatie van een nieuw HR systeem. Door alle people en recruitment processen te digitaliseren en optimaliseren, stomen we Mollie klaar om te groeien!

Mollie wil zich klaar maken om verder te kunnen groeien als organisatie. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat de huidige People processen gedigitaliseerd en geautomatiseerd werden. Of wij daarbij konden helpen? Natuurlijk!

Onze frisse blik

Aanpak

Het project hebben we opgesplitst in het implementeren van twee systemen: BambooHR en Lever

Daarbij zijn we eerst aan de slag gegaan met het implementeren van het BambooHR systeem. In deze fase van het project zijn we aan de slag gegaan om alle gegevens van medewerkers in kaart te brengen. Tegelijkertijd hebben we alle functionaliteiten van het BambooHR systeem geconfigureerd zodat deze aansluiten bij de wensen van de People & Places afdeling van Mollie, maar ook aansluit bij alle wet- en regelgeving. Nadat dit was afgerond hebben we alle medewerkers en managers toegevoegd aan het systeem. Vanaf toen konden we beginnen met het gebruiken van het nieuwe systeem en was voor het People & Places team nu alle data van de organisatie beschikbaar. In de maanden erna hebben we allerlei functionaliteiten toegevoegd, o.a. Performance ManagementeNPS (employee engagement)Onboarding & Payroll reporting.

Tegelijk met het implementeren van BambooHR zijn we aan de slag gegaan met het implementeren en configureren van een nieuw ATS (Applicant Tracking System/ Recruitment Systeem) genaamd Lever. Dit systeem faciliteert het proces van recruiters bij het sourcen en recruiten van nieuwe Mollies. Het doel van dit nieuwe ATS was om het voor recruiters makkelijker te maken om snel en veel talentvolle Mollies aan te trekken, maar ook om voor kandidaten een zo duidelijk en snel mogelijk proces te creëren.

Resultaat

Doordat Mollie gebruik is gaan maken van moderne HR Tech tooling zijn zij meer schaalbaar geworden in hun recruitment en people processen. Daardoor zijn zij in staat geweest om het afgelopen jaar een flinke groei door te maken. Daarbij zijn zij gegroeid van 130 naar bijna 300 medewerkers en hebben zij de status van Unicorn bereikt.

170

Nieuwe medewerkers

In het kort 🧺

Gamified selectietraject voor trainees

Digitale transformatie

Bedrijfsartsen in opleiding blijvend verbinden

Bekijk alle projecten
Gerben Tolkamp

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Previous slide
Next slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.