Autogrowth: Job

Bij Frisse Blikken zit ondernemerschap in het DNA. De ambitie om te bedenken, te durven en te doen. Zo draag je de verantwoordelijkheid voor je eigen projecten, heb je de vrijheid om te beslissen hoe je werkt en vertrouwen wij als organisatie op jouw Frisse Blik. Voor onze collega’s met een zelfstandige ondernemersdroom hebben we het VONK-programma. Dit programma biedt alle handvaten om een idee om te zetten in een ondernemersplan. Wij zijn trots dat de helft van de Frisse Blikkers uitstroomt als ondernemer. Een daarvan is Job, eigenaar en oprichter van AutoGrowth.  

Ondernemen zit in Job zijn DNA

Als klein jongetje op de camping was hij al aan het netwerken bij de buren en tijdens het spelen van een videogame zocht hij manieren om winst te maken. Het moge duidelijk zijn: Job heeft van kinds af aan al commerciële aanleg. Dit in combinatie met zijn ambitie om eigen baas te zijn, zorgde ervoor dat Job vorig jaar uitstroomde als ondernemer. Hij begon zijn eigen bedrijf in automatisering: AutoGrowth.

“Ondernemen en baas zijn van mijn eigen bedrijf. Dat leek mij wel wat.”

Job
Oud Frisse Blikker

Het eerste zaadje was gepland

Job kwam bij ons binnen als stagiair Finance en Operations. Na zijn bachelor kwam hij fulltime in dienst als Security Officier. “Al tijdens mijn stage kwam ik veel in aanmerking met programma’s die werkzaamheden efficiënter maken. Zo begon mijn liefde voor automatisering.”

Tijdens zijn stageperiode maakte Job kennis met het ondernemerschapsprogramma van Frisse Blikken: VONK. Hij ontwikkelde toen al de ambitie om processen te optimaliseren voor snelgroeiende bedrijven. Op de bonnefooi besloot hij een aantal snelgroeiende bedrijven op te bellen en zijn hulp aan te bieden. Maar net als met het bakken van pannenkoeken is je eerste poging vaak niet je beste.

Job zijn plannen belandden tijdelijk in de ijskast. Tot de Dag Vol Vonken. Eén dag per jaar organiseert Frisse Blikken een dag die compleet in het teken staat van jouw ondernemersdromen. Tijdens deze dag kun je verschillende sessies en workshops volgen om jouw idee uit te werken tot een ondernemersplan. Job presenteerde aan het einde van de dag zijn plan aan een businesscoach. De coach was erg onder de indruk en vroeg Job waarom hij niet gewoon zou beginnen. “Dit was het laatste duwtje wat ik nodig had”.

Uitgestroomde ondernemer Job Vermeulen Frisse Blikken

Hard werken wordt beloond

De maanden erna ging hij hard aan de slag met het bouwen van een website, schreef hij een pitch en creëerde een bedrijfslogo. Toen al het voorbereidende werk was afgerond, besloot hij opnieuw te gaan bellen. En wat bleek? Hard werken wordt beloond. Bedrijven toonden interesse in zijn diensten en al snel had hij twee opdrachten binnengehaald. “Ik kwam voor een lastige keuze te staan: blijf ik werken bij Frisse Blikken of ga ik mij focussen op mijn eigen onderneming?”. Het werd dat laatste. En met succes.

AutoGrowth

Inmiddels is Job de trotse eigenaar en commercieel directeur van AutoGrowth. Hij heeft inmiddels samen met zijn compagnon 4 collega’s in dienst. AutoGrowth helpt snelgroeiende bedrijven om efficiënter te worden. Dit doen ze door procesoptimalisatie, automatisering van processen, het inzichtelijk maken van data en het bouwen van dashboards. Benieuwd of AutoGrowth wat voor jou kan betekenen? Check de website: AutoGrowth.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar meer verhalen over uitgestroomde ondernemers? Bekijk dan één van de blogs hieronder!

Coachpraktijk: Sanne

The Bin: Martijn

Expedition Good Life: Daan

Bekijk alle blogs

Onze frisse blik op strategie activatie

Digitale transformatie in jouw organisatie

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Previous slide
Next slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.