Onze frisse blik op de lerende organisatie

De wereld verandert en wij moeten mee veranderen. Als mensen én als organisaties, dus dat brengt uitdagingen met zich mee. De lerende organisatie biedt de wendbaarheid om daarmee om te gaan, maar het is een moeilijk grijpbaar concept. Met onze frisse blik brengen wij daar verandering in!

Wat is een lerende organisatie?

Het komt vaak voor dat er extra druk gelegd wordt op medewerkers die het al druk hebben of dat fouten maken in een organisatie taboe is. Op de korte termijn kan een tandje bijzetten de oplossing lijken, maar op de lange termijn leidt het tot een halt op innovatie, demotivatie, burn-out’s en hoog verloop. In een simpel woord schiet je organisatie in de kramp!

Het tegenovergestelde van kramp, is wendbaarheid. En dat is precies wat een lerende organisatie biedt. Een lerende organisatie is een organisatie die leren faciliteert en stimuleert onder al haar medewerkers, en zichzelf continu transformeert om haar strategische doelstellingen te behalen. Vanuit ontwikkelgericht leiderschap, goed ingerichte leerprocessen en een veilig leerklimaat zorgt de lerende organisatie voor de nodige wendbaarheid om de uitdagingen van nu een stapje voor te zijn. De structuur van een lerende organisatie is goed te visualiseren, zoals te zien is in onderstaande puzzelstukken.

lerende organisatie

De wetenschap leert ons dat er veel voordelen bestaan bij het worden van een lerende organisatie. Uit verschillende meta onderzoeken blijken de volgende voordelen voor een organisatie en medewerker.

Waarom Frisse Blikken?

Met lerende organisatie én veranderkennis onder de arm, komen wij voornamelijk DOEN! We zijn creatieve aanpakkers en brengen met onze ondernemende houding concrete stappen richting de lerende organisatie.

Daarbij kiezen we altijd eerst voor aandacht. Aandacht voor de situatie in jouw organisatie en de ambitieuze doelen die daarbij horen. Immers heeft ieder bedrijf een eigen startpunt en dat vraagt om een persoonlijke aanpak. Zo bepalen we samen waar we mee aan de slag gaan en kunnen we vervolgens snel van start!

Meer weten?

Ben je benieuwd hoe we onze frisse blik toepassen in ons werk? Bekijk dan één van de projecten hieronder. 

Pre- en onboarding programma Nestlé

Digitale Kick-off

Digitale transformatie

Bekijk alle projecten

Laat je mensen spelen met je strategie

Strategie activatie: van papier naar actie

Gerben Tolkamp

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Previous slide
Next slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.