Een half jaar binnen: 5 frisse learnings van Harmke

Ondernemerschap, vrijheid en co-creatie: een aantal waarden die mij het meest aanspraken tijdens mijn sollicitatie bij Frisse Blikken. We zijn nu zes maanden verder en ik kan met zekerheid zeggen dat ik mij thuis voel! Als Learning Specialist was ik benieuwd naar hoe Frisse Blikken de persoonlijke en professionele ontwikkeling van haar eigen medewerkers faciliteert. In deze blog deel ik mijn inzichten aan de hand van vijf learnings.

Learning 1 - Bij de loodgieter thuis, lekt de kraan niet áltijd

Frisse Blikken voelt voor mij als een ‘self development’ walhalla. Vanaf je eerste tot aan je laatste dag zijn er diverse manieren om jezelf te blijven ontwikkelen, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Zo start je bijvoorbeeld in een intervisiegroep met collega’s die tegelijkertijd zijn gestart en krijg je een buddy toegewezen aan wie je al je “domme” vragen kunt stellen. Verder volg je trainingen die aansluiten op jouw ervaring en behoeften. Een deel hiervan is voor iedereen hetzelfde, maar een deel mag je zelf kiezen. Daarnaast spreek je je Performance Lead regelmatig face-to-face over je persoonlijke ontwikkel- en performance doelen. Deze houd je bij in het ontwikkelplatform Treams, zodat je je voortgang goed in de gaten kunt houden en kunt bijsturen. Binnen de Learning Studio creëren we dus niet alleen leerervaringen voor onze klanten, we ervaren ze ook zelf.

Learning 2 – Zero mail policy

Een overvolle mailbox is verleden tijd dankzij ons communicatieplatform Slack. Naast de individuele chatfunctie gebruiken we het om elkaar vragen te stellen, te inspireren, best and bad practices te delen, gezamenlijk ideeën te bedenken voor een vraagstuk en om elkaar uit te nodigen voor (in)formele events. Binnen Learning & Development noemen we dit een online learning community. Mailen? Dat doen we alleen met onze opdrachtgevers.

Learning 3 – Co-creatie werkt

Binnen onze projecten vinden we het belangrijk om écht samen te werken met onze opdrachtgevers. Dat noemen we co-creatie. Kenmerken hiervan zijn: dialoog, ‘common ground’, enthousiasme, daadkracht en focus op resultaat. Wij werken in co-creatie samen met onze opdrachtgevers en hebben een ecosysteem aan partners. Dat je als organisatie álles moeten weten en kunnen is achterhaald: wij hebben de juiste mensen óf kennen de juiste mensen.

Learning 4 – De lunchtafel als verbindende factor

We zijn een platte organisatie waar we leren van en met elkaar. Iedere dag dekken we gezamenlijk de lange lunchtafel en spreek je één van de stagiaires, je directe collega, een opdrachtgever of een directielid. Hier praten we over onze weekendavonturen, delen we uitdagingen op werk en geven we advies. Het werk van een projectmanager is soms best individueel, maar door de gezamenlijke lunch blijven we altijd in verbinding met elkaar. 

Learning 5 – Senioriteit hoort ook thuis bij Frisse Blikken

Hoewel onze naam anders doet vermoeden, hebben we collega’s met bakken ervaring en expertise. Het is mooi om te zien hoe wij ‘reverse mentoring’ inzetten waarbij kennisoverdracht en wederzijdse groei centraal staat in de samenwerking tussen junior, medior en senior collega’s. Je hoeft dus niet raar op te kijken wanneer je manager (bij ons ‘blikondernemer’) jou opeens om feedback vraagt.

Ook werken bij Frisse Blikken?

Wij creëren impactvolle projecten en programma’s met en voor toonaangevende organisaties. En dat doen we allemaal met een groep energieke en ambitieuze collega’s! Toch is werken bij Frisse Blikken niet voor iedereen weggelegd. Projectmatig werk kan namelijk ook betekenen dat je meerder kortlopende projecten tegelijkertijd uitvoert en in pieken werkt. Je leert in ieder geval om snel keuzes te maken! En last but not least, je leert ook koffie te zetten als een echte barista, want naast de lange lunchtafel hebben we een professioneel koffiezetapparaat waar collega’s, opdrachtgevers en samenwerkingspartners elkaar ontmoeten onder het genot van een huisgemaakte cappuccino.

Wij zijn opzoek naar junior, medior en senior collega’s in de Learning Studio. Bekijk onze vacatures hier(onder). 

Kom je bij ons werken?

We zijn op zoek naar nieuwe collega’s in ons Learning & Development team! Bekijk de vacatures hieronder.

Senior Learning & Development specialist

Junior Learning & Development Specialist

Medior Learning & Development Specialist

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.