Game designer Yannick: van hobby naar carrière

Ben je benieuwd hoe het écht is om bij Frisse Blikken te werken? Niemand kan dat beter vertellen dan onze eigen collega’s! Deze keer vertelt Yannick hoe hij bij de Fresh Game Studio terecht is gekomen. Hij neemt ons mee terug in de tijd en vertelt hoe zijn interesse in serious gaming begon.

Van hobby naar carrière

Videogames zijn altijd al één van Yannick zijn hobby’s geweest. Hij realiseerde zich pas later dat video games zijn interesse in geschiedenis en cultuur hebben aangewakkerd. “Door te gamen heb ik bijvoorbeeld veel geleerd over de Griekse mythologie”, vertelt Yannick. “Ik realiseerde me pas later hoe krachtig games zijn in het vertellen van verhalen”. Daar wilde Yannick meer mee doen. Uiteindelijk resulteerde dat er zelfs in dat hij tijdens zijn master de combinatie tussen games en educatie onderzocht.

Nadat Yannick was afgestudeerd ging hij onder andere aan de slag als learning professional. Het viel hem op dat de games die hij ontwikkelde vaak meer effect hadden dan de gebruikelijke e-learnings. “Ik besloot dat ik de kracht van games meer wilde benutten. Zo kwam ik terecht bij de game studio van Frisse Blikken”.

Een vliegende start

Yannick begon bij Frisse Blikken met een vliegende start. Nog voordat hij zijn laptop volledig had geïnstalleerd, was hij al betrokken bij een project. “Tijdens mijn eerste week was ik al druk bezig met het opzetten van zwembaden en zandbakken”, vertelt hij lachend. Dit waren de voorbereidingen van een game die nog steeds wordt gespeeld tijdens de selectiedag bij Boskalis.

Gelukkig had Yannick ook tijd voor koffietjes met zijn nieuwe collega’s. “Iedereen is enthousiast om je te zien en heeft zin om dingen te ondernemen. Dat zorgt voor een positieve sfeer,” vertelt hij. “Starten bij Frisse Blikken voelde echt als een warm bad.”

Een werkweek als gamedesigner

Van maandag tot en met donderdag werkt Yannick aan zijn projecten. Meestal lopen er twee projecten naast elkaar. “Als game designer besteed ik veel tijd aan de start van een project”, legt hij uit. “Vaak is gedragsverandering het doel van onze games. Daarom is het belangrijk dat we de doelgroep goed leren kennen”. Yannick interviewt daarom regelmatig medewerkers. “Het is ontzettend interessant om te ontdekken hoe een organisatie in elkaar zit. Tijdens ieder project betreed je als het ware een nieuwe wereld,” vertelt Yannick.

Creatieve oplossingen

Na de design fase is het tijd voor Yannick zijn favoriete onderdeel: het ontwikkelen van de game. Hij krijgt veel ruimte voor zijn eigen creativiteit. “Wat mij op dat moment inspireert in mijn leven, kan ik vaak toepassen in de games voor onze klanten”, vertelt Yannick.

Met de leerdoelen van de organisatie in zijn achterhoofd, werkt Yannick verschillende prototypes uit. Deze test hij vervolgens bij de doelgroep, waarna hij de game verbetert. “Met zo’n iteratieve sprintaanpak zorgen we ervoor dat we het beoogde effect ook echt bereiken. Ik ben heel blij dat ik nu een plek heb gevonden waar ik de kracht van games kan inzetten om organisaties te helpen groeien”.

Enthousiast geworden door het verhaal van Yannick? Goed nieuws, we zijn op zoek naar nieuwe collega’s! Bekijk onze vacatures of kom langs tijdens een van onze events. 

Meer weten?

Wil je meer weten over werken bij Frisse Blikken? Lees de verhalen van onze andere collega’s hieronder.

Daan zijn passie voor ondernemen

Game designer Yannick: van hobby naar carrière

Je passie en werk combineren: Erik doet het!

Daan zijn passie voor ondernemen

Game designer Yannick: van hobby naar carrière

Bekijk alle projecten

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.