Hoe ziet het nieuwe werken er voor Frisse Blikken uit? (HubClub)

Frisse Blikker Jonathan schreef een leuk stukje over onze samenwerking met HubClub Rotterdam!

De manier waarop we werken is de afgelopen twee jaar snel veranderd. Virtuele afspraken en werken vanuit huis zijn de norm geworden. Zo ook voor het Utrechtse projectmanagement bureau Frisse Blikken, waarvan het team normaal gesproken zowel op kantoor, als op locatie, de meest uiteenlopende organisaties ondernemende slagkracht en een frisse blik biedt. Hoe gaat Frisse Blikken op dit moment om met de snel veranderende manieren van werken en hoe combineren zij thuis, kantoor en remote op een effectieve manier? We spraken met Frisse Blikker Jonathan Mostert en directeur Thijs de Wert over een hybride toekomst van werk en hoe deze er voor hen uitziet.

Een kantoor in Eindhoven, een kantoor in Utrecht en zelfs een kantoor in Indonesië, maar toch werken de ongeveer 80 medewerkers al bijna twee jaar aan de keukentafel, op het zolder kantoor of in de slaapkamer, thuis. Dat is de situatie waarin Frisse Blikken, net als veel andere organisaties, zich al een poosje bevindt (2022, 4 februari). En dat is niet altijd even gemakkelijk, vertelt Jonathan (27) één van de medewerkers uit het Communication Blik. “In het begin is het plakken van post-its op je slaapkamer nog wel leuk, maar na een tijdje is zelfs zo’n gekleurde muur toch echt niks waard”.

Eerst even terug. Wat is Frisse Blikken? Frisse Blikken biedt al meer dan 10 jaar organisaties de daadkracht en frisheid van jong ondernemerschap. Het concept lijkt simpel, maar wordt continu vernieuwd om zo de meest ingewikkelde bedrijfsuitdagingen te lijf te kunnen gaan. Jonge ondernemers krijgen van maandag tot en met donderdag de kans om hun competenties te ontwikkelen binnen de (virtuele) muren van grote organisaties. Zij draaien mee als projectmanager in de werkvelden van ‘Change’, ‘Communication’, ‘People’, ‘Serious Gaming’ en ‘Learning and Development’. Op vrijdag is de dag van de Frisse Blikker gevuld met trainingen, intervisies en is er ruimte om aan de eigen ondernemersdroom te werken. Dit alles met het idee dat je na 3 jaar uitstroomt met een eigen onderneming. Zo vertelt een van de drie directeuren Thijs de Wert: “Wij bieden jonge ondernemers de veilige ruimte om te gaan ondernemen, zowel voor zichzelf als bij onze opdrachtgevers. Zo zorgen we ervoor dat we onze opdrachtgever altijd verrassen met frisse ideeën. Hierin staan onze 4 v’s centraal: vrijheid, verantwoordelijkheid, vertrouwen en verbinding.”

brainstorm

In een normale wereld werkten Frisse Blikkers zoals Jonathan 4 dagen bij de klant en was de vrijdag de dag van en voor de Frisse Blikker. ‘’Het is natuurlijk ontzettend leuk om 4 dagen rond te lopen bij een of meerdere opdrachtgevers. Zo leer je binnen een korte tijd veel mensen kennen, leer je bedrijven begrijpen en werk je gezamenlijk toe naar mooie projecten die binnen jouw blik vallen. Echter, door Corona is het aantal dagen dat ik bij de klant op kantoor geweest op 2 handen te tellen en is het ook lastiger om elke dag naar Eindhoven (De Gloeilamp) en naar Utrecht (De Blikhut) te gaan’’, stelt Jonathan. Waar op vrijdag beide kantoren normaliter zo’n 80 medewerkers voorzagen van een werkplek is dat tijdens de pandemie anders geworden. Er kunnen nu maximaal 25 medewerkers in Utrecht werken en zo’n 5 in Eindhoven. Een simpele rekensom laat zien dat de rest van de medewerkers is overgeleverd aan de keukentafel of het thuiskantoor.

‘’Na een aantal maanden thuis zitten hoorde ik steeds vaker van collega’s dat het thuiswerken toch echt als zwaar en negatief werd bevonden. Partners werden gezien als huisgenoten en er werd gestreden om de beste thuiswerkplek. Ondanks dat Frisse Blikken ons ontzettend goed heeft voorzien van materiaal om die plek fijner te maken, vond ik dat er meer moest gebeuren. Via Nick van der Hoeven kwam ik bij HubClub uit. Een nieuwe Rotterdamse startup die teams en freelancers met één membership onbeperkt toegang geeft tot een divers netwerk van coworking spaces verspreid over regio Rotterdam. Ik besloot de proef op de som te nemen. Een maand later mocht ik van Frisse Blikken een pilot starten met een aantal collega’s uit Rotterdam en zijn we eigenlijk een nieuwe vorm van het hybride werken gaan testen”, vertelt Jonathan.

Jonathan Mostert
“In het begin is het plakken van post-its op je slaapkamer nog wel leuk, maar na een tijdje is zelfs zo’n gekleurde muur toch echt niks waard.”

Jonathan
Projectmanager Communicatie

Ook Thijs zag door Jonathan de toegevoegde waarde van een HubClub membership in. “Wij pretenderen de nieuwe generatie te zijn en een frisse blik te brengen bij grote organisaties en toen Jonathan met het idee van deze pilot aankwam moest ik eerst wel even nadenken. Je hebt al 2 kantoren en vervolgens ga je door het hele land nog meer plekken beschikbaar stellen. Maar, na goed overleg ben ik overtuigd door Jonathan en zijn we gestart met HubClub.’’

Een aantal maanden later en flink wat HubClub dagen erop te hebben zitten, zijn de Frisse Blikkers enthousiast. “Door het brede aanbod van locaties, kun je last-minute nog een locatie kiezen die past bij jouw werkzaamheden van de dag”, stelt Tim Löbker, collega van Jonathan. Dat beaamt Jonathan. “De keuze die je hebt zorgt ervoor dat je met gezonde spanning de dag begint; je werkplek is iedere keer een verrassing. Daarnaast werk ik heel efficiënt, scheelt het veel reistijd, ontmoet ik andere ondernemers en kan ik andere collega’s of klanten uitnodigen om in Rotterdam samen te werken.”

Werken Frisse Blikkers nu de hele week via HubClub? “Nee, zeker niet. Het is belangrijk om een goede afwisseling te hebben in werkplekken, maar ook ervoor te zorgen dat medewerkers zich verbonden voelen met het bedrijf, onze waardes en ons kantoor. Waar onze collega’s uit Utrecht of Eindhoven vaker naar kantoor gaan, kiezen de Rotterdamse collega’s af en toe een werkplek uit via HubClub. Het is nu een goed alternatief om ervoor te zorgen dat onze mensen een fijne werkplek en sociale interactie hebben. Wat ik vooral heel prettig vind is de vrijheid die ik heb om mijn werkweek op een manier in te plannen die past bij mijn werkzaamheden. Daarnaast is het nu nog leuker om wel naar kantoor gaan. Waar je vroeger naar kantoor ging om achter je laptop te zitten, gaan veel meer collega’s nu naar kantoor als er design sessies, brainstorms of andere co-creatieve werkvormen gepland zijn. Zo wordt samenwerken ook echt fysiek samenwerken, zowel op kantoor al dan niet bij een HubClub locatie en werk je zaken later zelf uit aan de keukentafel.”

Door je organisatie aan te sluiten bij HubClub geef je je team toegang tot een netwerk van professionele coworking spaces. Ben je benieuwd hoe HubClub een rol kan spelen binnen de hybride werkmix van jouw bedrijf? Neem contact op met hello@hub-club.nl

 

Meer weten?

Ben je benieuwd naar meer frisse blogs over werken bij Frisse Blikken? Lees zie hieronder!

Game designer Yannick: van hobby naar carrière

Daan zijn passie voor ondernemen

Hoe ziet het nieuwe werken er voor Frisse Blikken uit? (HubClub)

Je passie en werk combineren: Erik doet het!

Cultuur binnen Frisse Blikken

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.