Onze frisse blik op strategie activatie

De nieuwe strategie van jouw organisatie staat op papier. Maar hoe zorg je ervoor dat de strategie ook echt tot leven komt? Zodat medewerkers deze begrijpen en zich ernaar gedragen?  Daar weten wij wel raad mee. Met creatieve ideeën, frisse slagkracht en een rugzak vol ervaring zorgen wij dat jouw strategie tot leven komt. 

Wat doen we?

We verdiepen ons eerst in jouw organisatie en de strategische boodschap die jij wilt overbrengen. Medewerkers voelen zich namelijk pas écht betrokken bij de nieuwe strategie, wanneer ze deze begrijpen, erdoor geïnspireerd raken en weten wat zij zélf kunnen bijdragen. Van snappen, naar voelen, naar doen.  

Een complex verhaal, compleet en tastbaar maken. Dat is waar we goed in zijn. Van een pop-up museum over strategische thema’s, een online game, een hele strategie communicatiecampagne of een compleet strategiefestival: bij ons ben je aan het goede adres! 

Hoe doen we dat?

We starten met een grondige analyse. Wat is de exacte boodschap die je over wil brengen? Hoe ziet die doelgroep eruit? Daarna is het tijd voor ons favoriete onderdeel: het bedenken en ontwikkelen van passende middelen en interventies.  

Waar kun je dan aan denken? We toveren een kantoorruimte of bouwkeet om in een strategiemuseum. Hier ontdek en beleef je de strategische thema’s van jouw organisatie. Als onderdeel van een campagne, ontwikkelen we een serie video’s, podcasts of artikelen. Daarnaast organiseren we regelmatig digitale, fysieke en hybride (meerdaagse) evenementen. Wat dacht je bijvoorbeeld van (terugkerende) radio- of talkshow? Of een 2-daags strategie festival op een buitenlocatie, waarin medewerkers à la Expeditie Robinson worden meegenomen in de nieuwe strategie. 

In samenwerking met de Fresh Game Studio, bouwen we ook (online) games rondom dit thema. Met puzzels, video’s en audiofragmenten leer je de strategie kennen. Door strategische dilemma’s voor te schotelen, kunnen spelers de impact van hun beslissingen zelf ervaren. Dit kan ook een waardevolle toevoeging zijn voor de onboarding van nieuwe collega’s. 

Hoe kunnen we jouw strategie in beweging zetten? We denken graag met je mee!  

Meer weten?

Ben je benieuwd hoe we onze frisse blik op strategie activatie toepassen in ons werk? Bekijk dan één van de projecten hieronder. 

Betrokkenheid medewerkers vergroten

Community building: women’s network Benelux

Safety game: in gesprek over veiligheid

Community building : zes design principes

Onze frisse blik op community building

Gerben Tolkamp

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.