Talentontwikkelaar en projectmanager: Judith

Ben je benieuwd hoe het écht is om bij Frisse Blikken te werken? Niemand kan dat beter vertellen dan onze eigen collega’s! Deze keer vertelt Judith over hoe zij al vijf jaar met plezier bij Frisse Blikken werkt. Ze is onderdeel van het People team maar daarnaast ook Talentontwikkelaar. Wat dat allemaal precies inhoudt lees je hieronder. 

Op zoek naar meer uitdaging

Nadat Judith was afgestudeerd wilde ze graag verschillende dingen uitproberen en nieuwe omgevingen ontdekken. Na 3,5 jaar werkervaring bij een recruitment bureau kreeg ze de behoefte aan meer diepgang en uitdaging. Een bekende raadde haar toen Frisse Blikken aan. Ze maakte een koffieafspraak met één van onze collega’s; “Tijdens het gesprek kreeg ik meer duidelijkheid, ik was meteen enthousiast om te solliciteren,” vertelt ze. Met name de diversiteit in projecten en verantwoordelijkheid die je vanaf moment één krijgt sprak haar erg aan.

Judith de Jong

Judith X Frisse Blikken

Judith kwam er tijdens het sollicitatieproces achter dat het People team het beste bij haar interesses aansloot. “Ik ben altijd al nieuwsgierig geweest naar mensen. Ik luister graag en wil mensen verder helpen” vertelt ze. Judith had destijds nog niet veel specifieke ervaring op het gebied van projectmanagement. Toch werkte ze vanaf haar eerste werkdag al voor één van onze klanten. Bij Frisse Blikken geloven we namelijk dat je het best leert door het simpelweg te doen. “Ik dacht toen: open blik en gaan!” vertelt Judith. Ze werkte samen met een collega aan het opzetten van een selectietraject. Hierdoor leerde ze al snel wat er nodig is om een succesvol project neer te zetten: een strakke planning, creatieve blik en sterk stakeholdermanagement. Ook binnen het team voelde ze zich al snel thuis. “Er waren teammeetings, we gingen samen naar events en er waren gezellige teamuitjes,” vertelt Judith. Ook binnenkort maken ze hier weer tijd voor en gaan ze met het hele team varen in Amsterdam.

Langlopende projecten

Waar de ene collega de voorkeur geeft aan korte projecten, is Judith vaak betrokken bij relatief langlopende projecten. Daardoor bouwt ze een groot netwerk op en leert ze de organisatiecultuur goed kennen. Zo is zij nu al bijna twee jaar betrokken bij een strategisch HR-project van Boskalis. “Ik voel me echt onderdeel van het team en ik merk dat ik inhoudelijk meer kan bijdragen dan bij een kort project,” vertelt Judith. Dit is niet haar eerste project bij Boskalis. Ze heeft eerder al gewerkt aan het opzetten van een selectietraject waarbij een game werd gecreëerd als selectiemiddel; een vooruitstrevende oplossing wat nog niet eerder was toegepast.

Talentontwikkelaar

Inmiddels is Judith niet alleen projectmanager, maar ook talentontwikkelaar van meer dan 15 collega’s. “Toen ik de kans kreeg om talentontwikkelaar te worden, greep ik die met beide handen aan,” vertelt Judith. Bij Frisse Blikken vinden we ontwikkeling enorm belangrijk en onze talenontwikkelaars spelen hier een cruciale rol in. Zij zijn namelijk naast hun projectwerk bij de klant ook bezig met het coachen van collega’s. “Het is fijn om uit eigen ervaring te weten hoe het is om bij Frisse Blikken te werken. Zo kan ik als talentontwikkelaar mijn collega’s beter helpen en begeleiden,” legt Judith uit. Talentontwikkelaars bieden collega’s coaching en intervisie om te helpen bij het ontdekken én ontwikkelen van hun talenten en uitdagingen. Ze denken mee over doorgroeimogelijkheden en begeleiden medewerkers in hun ondernemerschap. Bij Frisse Blikken worden de talentontwikkelaars eerst getraind in een halfjaar-durende coach opleiding, waarin ze de nodige theorieën en modellen leren. “Het volgen van de opleiding was voor mij belangrijk omdat het me de onderbouwing gaf die ik nodig had om mijn rol goed te kunnen vervullen,” vertelt Judith.

Vijf jaar in dienst

Judith is inmiddels al vijf jaar werkzaam bij Frisse Blikken. “Ik heb me in deze periode kunnen ontwikkelen op gebieden die ik van tevoren nooit had kunnen bedenken,” vertelt ze enthousiast. Judith waardeert de vrijheid en het vertrouwen die ze krijgt in haar werkzaamheden. Als talentontwikkelaar blijft ze verbonden met de organisatie en de bedrijfscultuur, wat ervoor zorgt dat ze steeds met plezier naar haar werk komt. “Als organisatie zijn we echt een team. Alle collega’s kijken naar elkaar om en je weet dat Frisse Blikken voor je klaar staat. Dit gevoel hoop ik ook terug te geven aan mijn collega’s,” vertelt Judith. Misschien binnenkort wel aan jou?

Meer weten?

Wil je meer weten over werken bij Frisse Blikken? Lees de verhalen van onze andere collega’s hieronder.

Een half jaar binnen: 5 frisse learnings van Harmke

Je passie en werk combineren: Erik doet het!

Talentontwikkelaar en projectmanager: Judith

Een half jaar binnen: 5 frisse learnings van Harmke

Je passie en werk combineren: Erik doet het!

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Previous slide
Next slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.