Zo zet Omar jouw organisatie in beweging

Ben je me tegengekomen langs de snelweg of online? Leuk! Ik ben Omar Mostafa, trotse Frisse Blikker. Ik kan me voorstellen dat je na het zien van ons billboard benieuwd bent naar wat Frisse Blikken precies doet, wat onze werkwijze uniek maakt en op welke manieren mijn collega’s en ik jouw organisatie in beweging brengen. Ik leg het je graag uit.

Even voorstellen

Omar dus. Ik werk nu bijna een jaar bij Frisse Blikken en heb twee masteropleidingen in respectievelijk Organisatiewetenschappen en Filosofie (bedrijfsethiek) op zak. Tijdens mijn opleiding startte ik bovendien mijn eigen ZZP-onderneming als loopbaancoach. Ik ben enthousiast, hardwerkend en leergierig. Deze skills zet ik in bij mijn projecten vanuit vanuit Frisse Blikken, voor onder andere de Gemeente Den Haag en het Ministerie van Justitie en Veiligheid. 

Frisse Blikken in een notendop

Frisse Blikken is anders dan anders. Jong, vernieuwend, ondernemend en lerend. Universitair geschoolde starters stromen in bij Frisse Blikken om te werken voor verschillende opdrachtgevers in de private en publieke sector. Voor vier dagen per week tenminste, want op de vijfde dag besteden zij tijd aan het ontwikkelingsprogramma, dat volledig draait om het uitwerken van hun eigen ondernemersdroom. Na drie jaar eindigt het programma en stroomt meer dan de helft van de Frisse Blikkers uit, niet alleen met relevante werkervaring, maar ook een eigen onderneming.

Het ecosysteem van Frisse Blikken bestaat uit verschillende proposities met ieder een eigen discipline. Zo zijn er drie ‘blikken’ waar de jonge professionals instromen: People, Communication en Change. Deze blikken vertegenwoordigen ieder het hoofdingrediënt van de uitdaging waar een organisatie mee worstelt. Bovendien zijn er de Learning Studio, Game Studio en Fris Publiek. Hoewel de expertises verschillen, delen alle disciplines hetzelfde DNA: organisaties in beweging brengen en vooruithelpen met een frisse blik, creativiteit en ondernemende slagkracht.

Voor wie is Frisse Blikken er?

We werken veelal voor grote organisaties in zowel de private als publieke sector. Denk bijvoorbeeld aan Rabobank, TenneT en ASML, maar ook universiteiten, verschillende ministeries en zorgorganisaties. De rode draad is eigenlijk altijd dat de organisaties die bij ons aankloppen kampen met een uitdaging waar ondernemerschap van de jonge generatie voor gewenst is. En wij bieden precies dat.

"We geloven dat wanneer we de kennis, ervaring en kunde van de medewerkers in de organisatie combineren met onze ondernemersmentaliteit van de Frisse Blikkers, we samen tot de mooiste resultaten komen."

Omar
Projectmanager

Hoe brengt Frisse Blikken organisaties in beweging?

Verandering begint altijd bij een idee, maar om van dat idee realiteit te maken is het noodzakelijk dat de organisatie in beweging komt. Daar helpen wij bij. Frisse Blikken is een jonge organisatie; veel van mijn collega’s waren net afgestudeerd aan de universiteit toen ze bij Frisse Blikken startten. Frisse Blikkers worden geselecteerd op de kernkwaliteit ondernemerschap. Daarmee bedoelen we de persoonlijkheid om uitdagingen met creatieve oplossingen te lijf te gaan, proactief aan te jagen en af te maken. We nemen daarbij niet het hele project over, maar worden juist onderdeel van het bestaande team. We geloven dat wanneer we de kennis, ervaring en kunde van de medewerkers in de organisatie combineren met onze ondernemersmentaliteit van de Frisse Blikkers, we samen tot de mooiste resultaten komen. Ondernemerschap werkt aanstekelijk, net als onze werkvormen die passen bij de tijd anno nu.

Wat kunnen organisaties verwachten als ze een Frisse Blikker loslaten binnen hun bedrijfsmuren?

Wat mij betreft zijn dat drie dingen. Ten eerste brengt elke Frisse Blikker nieuwe, inspirerende en creatieve ideeën mee vanuit de bevlogenheid die zo kenmerkend is voor onze generatie en brengt deze vervolgens ook tot leven. Iedere uitdaging gaan we met diezelfde hands-on mentaliteit aan. Geen enkele organisatie is hetzelfde en daarmee vraagt elke uitdaging om een eigen benadering en oplossing. We houden niet vast aan bestaande systemen binnen de organisatie, maar schijnen ander licht op uitdagingen die er liggen. 

Het tweede is openheid. We praten met de hele organisatie, onderzoeken wat er leeft of juist mist en breken door generaties en organisationele barrières heen. Voor mij is openheid dan ook onlosmakelijk verbonden met ondernemerschap. We durven eerlijke gesprekken aan te gaan en staan open voor alle input. Alleen zo kunnen we onderdeel worden van het team, de bedrijfscultuur leren kennen en vervolgens samen doen, leren en verbeteren.

Tot slot kun je rekenen op resultaat. Frisse Blikkers – en de jonge generatie überhaupt – willen impact maken en samen met de organisatie vooruitgang boeken. We schrijven geen ellenlange rapporten, maar gaan aan de slag met onze (op onderzoek gegronde) ideeën. We leren terwijl we deze ideeën samen tot uitvoer brengen en schakelen waar nodig. Wij willen, net zoals jij, dat de organisatie vooruit kan. Ook na ons vertrek.

Wat ik het tofste vind aan Frisse Blikken?

Iedereen deelt dezelfde ondernemende mindset: “we gaan het regelen”. Of we het nu voor de eerste of honderdste keer doen. Bijzonder vind ik bovendien dat de cultuur die Frisse Blikken uitdraagt écht zo is. Het is bijna beangstigend hoe nauw mijn eerste indruk van Frisse Blikken aansloot bij de werkelijkheid, zeker omdat ik mijn afstudeerscriptie heb geschreven over de relatie tussen werk en identiteit en er toch vaak wat discrepanties te vinden zijn. Frisse Blikker bén je, dat blijkt. Het feit dat we vol zitten met relevante kennis, ondernemend en jong zijn wordt door Frisse Blikken, maar ook door onze opdrachtgevers gezien als kracht, in plaats van gebrek. En dat is super. Ik kan dan ook iedereen aanbevelen om bij Frisse Blikken te komen werken.

Meer weten?

Ben je benieuwd hoe we onze frisse blik kunnen toepassen op organisatieverandering? Bekijk dan één van de projecten hieronder. 

Implementatie nieuw HR systeem

Analysis Paralysis

Cultuur en waarden traject

Bekijk alle projecten

Laat je mensen spelen met je strategie

Strategie activatie: van papier naar actie

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Previous slide
Next slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.