Community Building

De uitdaging

Hoe kunnen we JETsetters, werkzaam op één van de kantoren van JET, wereldwijd meer verbinden aan elkaar en aan de organisatie?

Bij JET werken veel JETsetters: medewerkers die voor hun werk zijn verhuisd naar het buitenland. Het aantal medewerkers was in korte tijd enorm toegenomen en de coronapandemie brak uit. Tijdens deze periode van ‘social distancing’ ontstond de uitdaging om deze groep collega’s aan elkaar en aan de organisatie te verbinden.

We hebben voor vijf locaties (Enschede, Amsterdam, Berlijn, Canada en UK) vijf ‘JETsetters communities’ opgezet. We zijn gestart met een pilot community in Enschede. Hier hebben we alle ideeën en implementaties getest. Vanuit daar zijn we doorgegroeid naar vijf communities.

Onze frisse blik

Aanpak

Vanuit twee design sprints hebben we met het projectteam (leden van de community) het community building canvas ingevuld. Hierbij hebben we samen de behoeften in kaart gebracht, de tone of voice samen vastgesteld en de eerste activiteiten en initiatieven opgezet.

Tijdens dit project zijn we aan de slag gegaan met community building. Op elke locatie was het projectteam de schakel tussen het community team (community manager en country advocates) en de community. Zo stonden we altijd dicht bij de doelgroep en konden we snel schakelen tussen behoeftes en acties.

In de projectteam meetings bespraken we veranderende behoeftes, hadden we brainstormsessies over nieuwe initiatieven en verdeelden we de acties.

Resultaat

We ontwikkelden verschillende initiatieven om de JETsetters te ondersteunen tijdens de verhuizing naar nieuw land (zoals welkom meetings en praktische hulp en video- en podcast reeksen met informatie). Ook organiseerden we zowel online (online game nights, pub quizzes en kookworkshops) als offline activiteiten (stadswandelingen, fietstochten en vrijdagmiddag borrels). Ieder kwartaal hosten we een radioshow om de vijf communities wereldwijd met elkaar te verbinden.

De frisse blik van...

Goed en veilig overweg met informatie

Community activatie

Strategie activatie

Bekijk alle projecten

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Previous slide
Next slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.