Heijmans

Een employer brand dat staat als een huis

De uitdaging

Help ons met het neerzetten van ons werkgeversmerk & verhaal en ontwikkel vervolgens een onderscheidende arbeidsmarktcommunicatiecampagne om nieuw talent aan te trekken. 

Heijmans heeft ons gevraagd mee te denken over een overkoepelende aanpak waarin medewerkers en (potentiële) kandidaten zich kunnen identificeren met één Heijmans werkgeversverhaal en -merk. Daarnaast is Heijmans op zoek naar een onderscheidende arbeidsmarktcampagne in vergelijking met haar concurrenten om zo nieuwe medewerkers vanuit verschillende strategische doelgroepen aan te spreken. 

Onze frisse blik

Achtergrond

Heijmans is van oorsprong een familiebedrijf met een ondernemend karakter. De afgelopen jaren hebben ze verschillende bedrijven overgenomen waardoor het ’Heijmans verhaal’ versnipperd is geraakt. Tegelijkertijd is de HR-afdeling van Heijmans ongeveer 1,5 jaar geleden een nieuwe weg ingeslagen, waarbij nu het doel is om onder andere recruitment naar een hoger level te tillen. Aan de voorkant is er al geïnvesteerd in de werken bij-website. Toch blijft het voor Heijmans een uitdaging om alle vacatures in te vullen en daarbij genoeg op te vallen t.o.v. haar concurrenten. 

Aanpak

Het project bestond uit twee fases: onderzoek & ontwikkeling van het werkgeversmerk & verhaal, en de ontwikkeling van een onderscheidende arbeidsmarktcommunicatiecampagne.  

Tijdens de onderzoeksfase hebben we een uitgebreide analyse uitgevoerd die bestond uit 1) een interne analyse door middel van interviews en een enquête, 2) een externe analyse waarbij we Heijmans hebben vergeleken met concurrenten in de markt en waar we hebben gekeken naar huidige trends op het gebied van Employer Branding, 3) een doelgroep analyse waar we door middel van focusgroepen dieper in zijn gegaan op de behoefte en kenmerken van de verschillende (strategische) doelgroepen van Heijmans. Uitkomsten van dit onderzoek omschrijven waarom medewerkers bij Heijmans werken, hoe het is om bij Heijmans te werken en hoe Heijmans wordt gezien ten opzichte van haar concurrenten. De resultaten van het onderzoek vormden de basis voor het ontwikkelen van de Employer Value Proposition (EVP) van Heijmans. Met de oplevering van de EVP, bestaande uit 5 kernwaarden en het werkgevers verhaal hebben we de eerste fase afgerond.  

In de tweede fase hebben we vanuit de EVP twee creatieve concepten uitgewerkt en gepresenteerd. Hier is 1 creatief concept uit voortgekomen wat de basis vormt voor de arbeidsmarktcommunicatiecampagne. We hebben voor deze campagne verschillende middelen ontwikkeld die ingezet kunnen worden om een nieuwe generatie aan talent aan te trekken. 

Resultaat

Het resultaat is een werkgeversverhaal waar medewerkers zich in kunnen herkennen en waarin duidelijk naar voren komt wat voor werkgever Heijmans is.  

Daarnaast hebben we een arbeidsmarktcommunicatiecampagne ontwikkeld waarin medewerkers centraal staan. De campagne ‘Maak het mee’ nodigt de potentiële kandidaat letterlijk uit om bij Heijmans aan de slag te gaan. In de campagne vertellen collega’s over hun eigen inbreng en de verschillende mogelijkheden die Heijmans hierin biedt. Naast de variëteit aan ontwikkelmogelijkheden zijn collega’s en de samenwerking hiermee ontzettend belangrijk voor Heijmans medewerkers. Iedere medewerker draagt bij aan het realiseren van de verschillende indrukwekkende projecten. Deze gevoelens van samen sterk staan en trots zijn de uitgangspunten geweest voor de sfeer die de campagne uitstraalt. Voor de campagne zijn verschillende online middelen zoals key visuals en video’s ontwikkeld. Daarnaast is de campagne ook doorgevoerd naar verschillende offline-middelen zoals posters, (bouw)banners en flyers. Ook is de campagne doorgevoerd in een nieuwe werken bij-website.  

“ Vooral het woord SAMEN is wat het werken met Frisse Blikken zo prettig maakt. Hun expertise en mijn kennis van de organisatie heeft tot een succesvol resultaat geleid. Omdat we maanden zo intensief hebben samengewerkt voelde het einde als een afscheid van collega’s, dat zegt wel iets”.

Opdrachtgever Heijmans

De frisse blik van...

Digitale strategie

Werkplaats Kennis & Innovatie

Virtueel Event

Bekijk alle projecten
Gerben Tolkamp

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.