Recruitment Training en Visie Festival

De uitdaging

Ontwikkelen en organiseren van een Recruitment Training die een boost geeft aan de (sollicitatie) gesprekken.

“Help ons met het ontwikkelen, voorbereiden en organiseren van een recruitment training voor medewerkers die betrokken zijn in het werving- en selectieproces. Daarnaast zijn we op zoek naar een verfrissend concept om de afdeling recruitment op de kaart te zetten en referral van nieuwe collega’s via huidige medewerkers te stimuleren.”

Verder is de afdeling recruitment opzoek naar een ludieke manier om zichzelf op de kaart te zetten binnen ASVZ en willen ze referrals stimuleren onder huidige medewerkers.

Onze frisse blik

Achtergrond

Teamleiders van ASVZ vervullen momenteel een werving en selectie rol naast hun eigen functie binnen de organisatie. De afdeling recruitment heeft vastgesteld dat er extra training nodig is om medewerkers met een recruiter rol te ondersteunen in hun taken. Hierbij is een belangrijk aandachtspunt dat kenmerken en eisen die er gesteld worden aan kandidaten helder worden gecommuniceerd.

Verder is de afdeling recruitment opzoek naar een ludieke manier om zichzelf op de kaart te zetten binnen ASVZ en willen ze referrals stimuleren onder huidige medewerkers.

Aanpak

Het project bestond dus uit twee delen: het ontwikkelen en organiseren van een recruitment training en het ontwikkelen van een concept om medewerkers te laten weten wat zij kunnen betekenen om personeel te werven.

Resultaat

We hebben een recruitment training ontwikkeld bestaande uit drie onderdelen: (1) jouw rol als selecteur, (2) hulpmiddelen en (3) gesprekstechnieken. Nieuwe en huidige medewerkers zijn meegenomen in deze thema’s door korte opdrachten uit te voeren en met het elkaar het gesprek te voeren.

ASVZ heeft zelf een driedaags visie festival georganiseerd. Om de recruitment afdeling goed op de kaart te zetten hebben we een mooie activiteit voor tijdens een driedaags Visie Festival ontwikkeld. De gemene deler van alle activiteiten tijdens de activiteit was de ASVZ visie. Mensen konden vrij rondlopen en verschillende activiteiten beleven zoals op een echt festival. Denk aan het bewandelen van de klantreis en nieuwe technologieën in de zorg. Alle afdelingen van ASVZ hadden een standplaats op het festival om zichzelf te presenteren.

De recruitment training en het festival hebben ervoor gezorgd dat collega’s zich professioneel hebben verder ontwikkeld in het voeren van het juiste (sollicitatie) gesprek.

De frisse blik van...

Actieprogramma Kansrijke Start

Analysis Paralysis

Hybride eindejaarsevent

Bekijk alle projecten

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.