Een fris leertraject binnen Greenchoice

De uitdaging

Het inwerktraject voor klantenservicemedewerkers van Greenchoice was toe aan een flinke opfrisbeurt. Een innovatief, plaats- en tijdsonafhankelijk leertraject ontwikkelen dat duurzaam is en verschillende leerstijlen en digitalisering integreert? Kom maar door!

Greenchoice levert bosgecompenseerd gas, wat betekent dat het bedrijf de levering van aardgas combineert met natuurherstel, en het aanplanten en beschermen van bossen. Greenchoice heeft als missie om iedereen te laten profiteren van de energietransitie.

Onze frisse blik

Duurzaam leren

Een goed begeleid, inhoudelijk sterk en passend inwerktraject voor medewerkers is essentieel voor uitstekende klantenservice. Voorheen werden nieuwe medewerkers uitsluitend fysiek ingewerkt op de ruim 70 thema’s. Dit was enorm tijdrovend. Tijdsbesparing en duurzaam leren werden daarom sleutelfactoren; en laat onze Learning & Development collega’s hier nou veel ervaring mee hebben!

Blended learning

Na onderzoek en analyse naar huidige gebruikte leermiddelen, de effectiviteit hiervan en naar de behoeften van de doelgroep, zijn we overgegaan tot de creatie fase. We hebben een blended leermodule ontwikkeld over een van de belangrijkste trainingsthema’s en een overzicht gemaakt welke van de overige 70 onderwerpen voor het inwerktraject van de klantenservice zich lenen voor digitalisering. Met deze vernieuwingsslag wordt het inwerktraject verrijkt met interactieve elementen zoals podcasts, video’s, audiofragmenten en oefeningen die de inhoud tot leven brengen. Nieuwe medewerkers hoeven niet langer alleen passief te luisteren in een trainingsruimte tijdens vaste momenten, maar zijn nu tijd- en plaatsonafhankelijk actief betrokken bij hun persoonlijke leerproces.

Doorontwikkelen

Van innovatieve ideeën en analyses, tot het bouwen van (digitale) leermiddelen; Frisse Blikken heeft het hele proces begeleid en uitgevoerd. De nauwe samenwerking maakte co-creatie en een duurzame leeroplossing mogelijk. In 2023 vernieuwden we onze samenwerking om het leerproces binnen Greenchoice nog verder door te ontwikkelen. 

Lamers project Frisse Blikken

“Frisse Blikken heeft enorm veel waarde toegevoegd aan onze learning & development aanpak voor onze nieuwe Greenchoice collega’s. Zowel door de creativiteit, gestructureerde aanpak, L&D expertise als mooie inzichten voor de toekomst”

Opdrachtgever Greenchoice

In het kort 🧺

In het kort 🧺

De frisse blik van...

Blended ontwikkelprogramma Rabobank

Strategie activatie: online escape room

Digitale transformatie

Jacky

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Previous slide
Next slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.