Goed en veilig overweg met informatie

De uitdaging

Kunnen jullie ‘Goed en veilig overweg met informatie’ op een speelse manier onder de aandacht brengen voor alle medewerkers binnen ProRail?

De afdeling Integriteit, Risicomanagement en Compliance (IRC) ontfermt zich over de datalekken en/of lekken van bedrijfsgevoelige informatie. Het is belangrijk dat medewerkers weten wat ze moeten doen indien dergelijke informatie-incidenten zich voordoen en hoe zij de kans hierop kunnen verkleinen. Denk hierbij ook aan o.a. alertheid op phishingmails en social mediagebruik. Ruim 5000 medewerkers dienen op de hoogte te zijn van hoe je goed en veilig overweg gaat met informatie.

Onze frisse blik

Aanpak

ProRail vroeg ons om een digital learning te bouwen waarmee de medewerkers op een speelse manier kennis opdoen rondom informatie-incidenten binnen en buiten ProRail. Aan de hand van een aantal opgestelde vragen van de IRC afdeling, is een creatieve storyline bedacht. ProRailers werden meegenomen in verschillende informatie-incidenten die zich voor zouden kunnen doen tijdens hun werk. Om ervoor te zorgen dat ProRailers dergelijke incidenten herkennen en weten hoe ze moeten handelen, werd de verhaallijn met interactieve opdrachten en vragen afgewisseld.

Om inzichtelijk te maken wat de kennis van de ProRailers was, is na het interactieve gedeelte van de digital learning ook nog een quiz toegevoegd.

Resultaat

De digital learning is binnen vier weken door meer dan 2000 mensen binnen ProRail gemaakt. De ProRailers hebben een positieve ervaring gehad met de interactieve digital learning rondom informatie-incidenten binnen en buiten ProRail. Iedereen die nieuw komt bij ProRail zal deze digital learning ook gelijk gaan maken, omdat deze in het onboarding programma van nieuwe medewerkers wordt toegevoegd.

De frisse blik van...

Onboarding Event – Van Wijnen West

Activatiecampagne: het goede gesprek

Implementatie recruitment systeem

Bekijk alle projecten
Gerben Tolkamp

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.