Ondersteuning portfoliomanagement

De uitdaging

Ondersteun ons bij de organisatie en optimalisatie van ons strategisch portfoliomanagement.

Met welke veranderprojecten gaan we aan de slag? Welke hebben de meeste impact? En welke projecten slaan we over? Joost ondersteunde NS tijdelijk bij hun portfoliomanagement.

Onze frisse blik

Portfoliomanagement bij NS

De afdeling ComIT – Commercie en IT – van NS ontwikkelt en realiseert de commerciële proposities van NS. Met een grote, digitale transformatie zorgt deze organisatie ervoor dat ze beter, sneller en innovatiever kan inspelen op behoeften van reizigers.  Het team Strategie en Portfolio planning ondersteunt en leidt het proces om tot strategische keuzes, portfolio prioritering en planning te komen. Dit team had ondersteuning nodig in het runnen en het verbeteren van het portfolioprioritering en -planning proces.

Aan de slag met portfoliomanagement

Onze Frisse Blikker Joost stond niet met één, maar met twee benen in de organisatie. Door onderdeel te worden van het team, mee te kijken en te werken, leerde hij het portfolioproces steeds beter kennen. Hij hield samen met de portfoliomanager het proces draaiende, ondersteunde alle betrokkenen en zorgde voor de juiste vergaderstukken. 

Procesoptimalisatie

Veranderen betekent doen! Vanuit de operatie startte Joost met het optimaliseren van het portfolioproces en sparde hij mee over de grotere change vraagstukken binnen de afdeling. Hij haalde verbeterpunten op binnen de organisatie, zag zelf kansen en zorgde voor de implementatie.

Het portfolioproces heeft een grote stap gemaakt. Er worden meer en beter gefundeerde keuzes gemaakt. Het proces is strak georganiseerd, alle deelnemers weten wat er van hen verwacht wordt en handelen hiernaar.

Joost Peeters

"Ik werd echt onderdeel van NS. In mijn vrije tijd strooi ik zelfs met NS-weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat perron A altijd in de richting van Amsterdam ligt?"

Joost, projectmanager Frisse Blikken

In het kort 🧺

In het kort 🧺

De frisse blik van...

Implementatie nieuw HR systeem

Analysis Paralysis

Digitale transformatie

Bekijk alle projecten
Joost Peeters

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.