Hoe breng je jouw verhaal goed over aan de klant?

De uitdaging

De vraag vanuit Pre Zero om hun klanten op een interactieve wijze mee te nemen in de wereld van circulariteit.

Onze frisse blik

Achtergrond

In co-creatie met Pre Zero heeft Frisse Blikken gekeken naar wat het precieze verhaal is dat ze vertellen over circulariteiten en met welke partners ze daarin samen werken. Echte duurzaamheid gaat een hele keten aan en niet slechts één schakel, samenwerking is daarom key. Ook is er gekeken naar welke stakeholders er interessant zouden zijn om te vertegenwoordigen in de Expositie.

Aanpak

Als onderdeel van het Transformation Management Office vormen Pepita, Daan en Erwin samen met hun manager Elvira het Change & Communication team van het programma Exuviate. Met het ADKAR-verander model onder de arm wordt zo de change managementstrategie uitgerold. Dit omvat onder andere change adoption surveys om inzicht te krijgen in de status van de change onder medewerkers en een change champion network om de verandering te ondersteunen. Tevens is er nauw contact met workstream leads om in kaart te brengen welke veranderingen er op welk moment op de medewerkers af zullen komen. Vanuit deze kennis is een communicatiestrategie bepaald gericht op meerdere geïdentificeerde doelgroepen, afhankelijk van de impact van de verandering. Daarnaast loopt er een bredere communicatiecampagne gericht op awareness en desire-to-change.

Resultaat

Uiteindelijk is er een communicatie toolkit en een circulaire Expo gemaakt waarbij er op een ludieke wijze vanuit Pre Zero meer verteld kan worden over circulariteit. Verder is er in verband met de corona maatregelen voor gekozen een audiotour te maken. Wanneer de container het toelaat kan het worden gebruikt voor cursussen/sessies over bijvoorbeeld het scheiden van afval vanuit Pre Zero.

De frisse blik van...

Bedrijfsartsen in opleiding blijvend verbinden

Ondersteuning portfoliomanagement

AI Gesprekstraining

Bekijk alle projecten
Gerben Tolkamp

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.