Onboarding Days organiseren voor NIBC

De uitdaging

“Help ons met het organiseren van de Onboarding Days, zodat onze young professionals hun eigen talenten ontdekken en elkaar én de bank beter leren kennen.”

Onze frisse blik

Achtergrond

NIBC staat bekend om haar ondernemerschap en wil altijd het verschil maken, voor haar klanten en voor de maatschappij. Gevormd door meer dan 75 jaar ervaring ondersteunen zij hun klanten bij het realiseren van hun ambities en bouwen ze actief mee aan een duurzame, veerkrachtige en inclusieve samenleving voor toekomstige generaties. De toewijding aan de kernwaarden professioneel, wendbaar, collaboratief en ondernemend, maakt NIBC tot de bank die ze vandaag de dag is. Deze kernwaarden liggen ten grondslag aan alles wat ze doen.

Situatie

NIBC hecht veel waarde aan de ontwikkeling van hun medewerkers. Om een kickstart te geven aan de carrière van hun young professionals, organiseren ze jaarlijks het Talent Program. In dit programma ontwikkelen +/- 20 deelnemers zich op zowel professioneel als persoonlijk gebied. Frisse Blikken helpt NIBC al zeven jaar met de organisatie van de kick-off van het Talent Program: de Onboarding Days.

Aanpak

We halen ieder jaar feedback op om het programma van de Onboarding Days te blijven verbeteren. Omdat Gen Z nu de arbeidsmarkt betreedt, hebben we in 2024 de doelen van dit evenement toegespitst op hun specifieke behoeften. In co-creatie met NIBC zijn we uitgekomen op de volgende vier doelen:

  • Get to know each other
  • Start discovering your talents
  • Understand the bigger picture
  • Connect with our mission

Op basis van deze doelen en de feedback van vorige jaren hebben we een nóg scherper programma neergezet met veel interactieve en gamified elementen, waarbij de managers, CEO en andere collega’s vanuit de bank langskwamen.

Resultaat

De deelnemers waren positief verrast over de energie die ze uit de sessies haalden en de onderlinge verbinding die ze in drie dagen hebben opgebouwd. De Onboarding Days werden beoordeeld met een gemiddelde score van 8.1.

8,1

evaluatie score

De frisse blik van...

Actieprogramma Kansrijke Start

Safety game: in gesprek over veiligheid

Activatiecampagne: het goede gesprek

Bekijk alle projecten
Gerben Tolkamp

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Previous slide
Next slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.