Onze frisse blik op community building

Door het opzetten van een community of netwerk verbind je de juiste mensen met elkaar en komen jouw collega’s bij elkaar voor de thema’s die voor hen echt belangrijk zijn. Maar hoe zorg je nou voor een sterke community binnen de organisatie óf hoe creëer je die?

Wat doen we?

Stel je voor; binnen jouw organisatie speelt er een belangrijk thema of je wilt een strategische boodschap activeren. Meestal is er een groep collega’s die een belangrijke rol spelen in het verspreiden van de boodschap in de organisatie. Bijvoorbeeld de teamleiders die hun mensen meenemen in de strategie, of een groep enthousiaste collega’s die zich willen inzetten voor een bepaald thema zoals duurzaamheid, diversiteit & inclusie of veiligheid. Frisse Blikken helpt met het opbouwen of versterken van jouw community. We sluiten aan in jouw team en ondersteunen het hele proces van A tot Z.
We denken samen na over de bouwstenen en bouwen daarna samen aan het netwerk. We helpen met het community management: activiteiten initiëren, het neerzetten van de structuur en communicatie en het najagen van de benodigde acties. Tot het moment dat de community op zichzelf draait, dan dragen wij het over en nemen we afscheid.

Hoe doen we dat?

Om te beginnen kijken we samen naar het bestaansrecht en de doelen van de community. Vervolgens identificeren we wat de sleutelfiguren (moeten) zijn. Welke collega’s zijn actief betrokken en wie zijn belangrijke stakeholders? In co-creatie met de doelgroep bepalen we de behoeftes qua activiteiten en communicatie. Het is belangrijk om goed na te denken over verschillende groepen binnen de community en hoe je deze het beste kan bedienen. Het zal verschillen voor wie welke inhoud belangrijk is en over welke kanalen je het beste kan communiceren. Verder is een bepaalde ritmiek van belang, zodat men weet wat ze kunnen verwachten. Ook is het belangrijk dat er een setting wordt neergezet waarin iedereen zich op zijn gemak voelt om te delen. Benieuwd hoe je een community binnen jouw organisatie kan verbeteren of opzetten? Wij helpen je hier graag bij!

Meer weten?

Ben je benieuwd hoe we onze frisse blik op community building toepassen in ons werk? Bekijk dan één van de projecten hieronder. 

Strategie activatie: een interactieve podcast

Medewerkers betrekken bij de nieuwe strategie

Safety game: in gesprek over veiligheid

Hoe ziet het nieuwe werken er voor Frisse Blikken uit? (HubClub)

Onze frisse blik op design sprints

Gerben Tolkamp

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.