Activatiecampagne: het goede gesprek

De uitdaging

Help ons met het ontwikkelen van een campagne om de organisatie te informeren, inspireren en activeren rondom de hernieuwde gesprekscyclus.

HVC wilde graag extra aandacht en momentum creëren voor de hernieuwde gesprekscyclus. Met een creatieve campagne bereikten we HVC’ers op de werkvloer, thuis en digitaal. 

Onze frisse blik

Achtergrond

HVC wil een aantrekkelijke werkgever zijn waar een eigentijdse gesprekscyclus bij hoort. Hierin staat ‘het goede gesprek’ centraal. Dit is een gelijkwaardig gesprek tussen werknemer en leidinggevende over gedrag, resultaten, ontwikkeling en werkplezier.

Aanpak

Doormiddel van interviews met de doelgroepen en gesprekken met de opdrachtgevers hebben we geanalyseerd hoe we de medewerkers en leidinggevende het best konden bereiken. Deze analyse hebben we vertaald naar een campagneplan waarbij we interventies voor zowel de medewerkers als de leidinggevenden hebben ontwikkeld die verschillende doelen dienen.

Concreet houdt dit in dat we een digitale bootcamp hebben georganiseerd waarbij we de leidinggevenden hebben meegenomen in deze verandering, hebben we hen hun uitdagingen laten delen in intervisiegroepen en hebben we ze bewust gemaakt van hun verantwoordelijkheid in deze verandering. Voor de hele organisatie hebben we verschillende campagnematerialen ontwikkeld. Hierbij kun je denken aan een kraskaart thuis in de bus, inspirerende video’s met HVC’ers van allerlei verschillende afdelingen die vertellen wat een goed gesprek voor hen betekent en een interactieve toolkit waarin we de medewerker en leidinggevende handvatten bieden om het goede gesprek aan te gaan.

Resultaat

Een activerende campagne die de HVC’ers op de werkvloer, thuis en digitaal bereikte. Dit heeft geleid tot enthousiaste leidinggevenden die met elkaar de intervisiesessies voortzetten om elkaar te ondersteunen met het voeren van het goede gesprek met hun medewerkers. Daarnaast hebben alle HVC’ers handvatten gekregen om het goede gesprek te voeren waardoor de drempel hiertoe is verlaagd.

"Met een “frisse blik” hebben jullie ons uitgedaagd en meegenomen in dit project waarbij het resultaat ons een trots gevoel heeft gegeven! Nogmaals dank voor jullie creativiteit en slagvaardigheid in dit project!”

Opdrachtgever HVC

In het kort 🧺

Community building: women’s network Benelux

Onboarding Event – Van Wijnen West

Medewerkers betrekken bij de nieuwe strategie

Bekijk alle projecten
Gerben Tolkamp

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.