Van DNA naar ijzersterk werkgeversmerk

De uitdaging

Lamers Installations groeit, maar getalenteerde vakmensen vinden blijkt een uitdaging. Of wij konden helpen om Lamers Installations te positioneren als ijzersterke werkgever voor technisch talent? Zeker weten.

Lamers Installations levert hoogwaardige engineering- en installatie oplossingen. Voor hen zijn vakmensen de onmisbare schakel om te kunnen groeien. Samen met Lamers Installations ontwikkelden we een onderscheidende campagne om het bedrijf bekender te maken op de arbeidsmarkt, zodat de juiste kandidaten weten waar ze aan moeten kloppen.

Onze frisse blik

Employer Value Proposition

Lamers Installations had nog niet scherp in beeld hoe het als werkgever gezien wil worden door potentieel talent. Met uitgebreid onderzoek waar we onder andere medewerkers en klanten bij betrokken, brachten we de huidige merkbeleving – of Employer Value Proposition – in kaart. Deze inzichten vormden de ruggengraat van het onderscheidende werkgeversmerk.

Lamers

Onderscheidend concept

Met de kennis van het vooronderzoek ontwikkelden we een onderscheidende campagne onder de noemer Sluit nu aan. Een noemer die naadloos past bij het DNA van Lamers Installations. De pakkende slogan ‘het stroomt door onze aderen’ speelt in op de passie die Lamers Installations in zijn mensen zoekt en knipoogt naar de distributiesystemen waar zij dagelijks mee werken. De campagne omarmt de kandidaatreis van de eerste kennismaking met de naam Lamers Installations op de snelweg of via online advertenties, tot sollicitatie. De website met daarop de kernwaarden van het bedrijf, medewerkersverhalen en vacatures is het verdiepende middelpunt van deze reis.

Perfecte samenwerking

De samenwerking met Lamers Installations was simpelweg super. Voor hen was dit thema, het proces en manier van werken helemaal nieuw, maar dat deed niets af aan de chemie. De gemene deler in onze samenwerking was duidelijk onze passie voor ondernemerschap. Dat bleek uit de korte lijntjes in de communicatie, het snelle schakelen en snelle beslissen. De campagne is het resultaat van echte co-creatie.

Lamers Installations
Lamers project Frisse Blikken

Onmisbaar werkgeversmerk

Het werkgeversmerk staat nu als een huis. De gouden mix van kanalen en middelen zijn sinds oktober 2023 zowel online als offline te vinden. Denk aan beelden op de busjes van Lamers Installations, de borden op straat, de banners op technische scholen en beurzen, de inzet van alle bekende sociale media, Google Ads en de nieuwe website.

Video afspelen over Lamers Installations

"“Frisse Blikken daagde ons op een geweldige manier uit om na te denken wie wij zijn als werkgever en welk talent we willen aantrekken. Het team heeft ons door dit - voor ons nieuwe - proces begeleid en we zijn ontzettend blij met het resultaat.”

Opdrachtgever Lamers

In het kort 🧺

In het kort 🧺

De frisse blik van...

Implementatie nieuw HR systeem

Activatiecampagne: het goede gesprek

Digitale transformatie

Inez Lommen

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.