Onboarding Event – Van Wijnen West

De uitdaging

“De huidige welkomstmiddag vraagt om een nieuwe insteek. Help ons bij het opstellen van een verrassend, interactief en inspirerend programma waarbij de organisatie, maar zeker ook elkaar leren kennen centraal staat.”

Samen met Van Wijnen West zijn we aan de slag gegaan met het ontwerpen van een fysiek programma dat gemakkelijk te transformeren is naar een digitale variant.

Onze frisse blik

Achtergrond

Van Wijnen West neemt per jaar zo’n 60 nieuwe medewerkers aan. Eerder werden er binnen de regio al welkomstmiddagen georganiseerd, maar vanwege de coronamaatregelen hebben deze bijeenkomsten in 2020, 2021 en een deel van 2022 niet plaatsgevonden. Toen de coronamaatregelen het weer toelieten, greep Van Wijnen West de mogelijkheid aan om de inhoud van het programma in een nieuw jasje te steken, met daarbij het thuisgevoel voorop.

Uitgangspunten hierbij waren dat de middag interactief, informatief, verbindend en enthousiasmerend moest zijn. Het programma moest daarnaast laagdrempelig zijn qua organisatie, toegankelijk zijn voor de deelnemers en het thuisgevoel binnen Van Wijnen versterken.

Aanpak

Tijdens het overeenkomen van onze samenwerking hebben we samen met Van Wijnen West een projectteam en eerste conceptprogramma opgesteld. Bij de start van het project zijn alle programmaonderdelen ge-evalueert en zijn we in de cultuur, kernwaarden en de werkzaamheden van Van Wijnen West gedoken. Vanuit hier hebben we het definitieve programma met elkaar vormgegeven en zijn we pragmatisch aan de slag gegaan met het ontwikkelen en opleveren van de verschillende programmaonderdelen.

De eerste welkomstmiddag, met het vernieuwde programma, was een belangrijk onderdeel voor het definitief opleveren van het project. Naar aanleiding van de ontvangen feedback van de deelnemers zijn een aantal programmaonderdelen verder aangepast en geoptimaliseerd. Ook de komende periode zal Van Wijnen West actief feedback blijven ophalen onder de deelnemers om zo samen met de organisatie de introductiemiddag te verbeteren en actueel te houden.

Resultaat

Vanaf oktober is Van Wijnen West de nieuwe welkomstmiddag: ‘Welkom Thuismakers!’ gaan inzetten. Deelnemers worden uitgenodigd aan de hand van een fysieke ansichtkaart die ze thuis op de deurmat ontvangen. Deze ansichtkaart verwijst tevens naar de onboarding-app van Van Wijnen ‘All Aboard Now’ waar collega’s op speelse wijze de organisatie beter kunnen leren kennen. Tijdens de middag doorlopen de deelnemers drie programmaonderdelen; een interactieve talkshow (Van Wijnen West draait door); deze ‘show’ geeft meer inzicht in onder andere de missie en kernwaarden van de organisatie. Door middel van twee spellen (Kennismakers en Bouw je Thuis) leren collega’s elkaar beter kennen en gaan ze direct samen aan de slag!

“De ‘Welkom Thuismakers’ middag is een leuke manier om kennis te maken met de organisatie en tegelijkertijd je nieuwe collega’s te leren kennen, ook collega’s die een heel ander vak uitoefenen. Dit levert leuke interacties op!”

Opdrachtgever

De frisse blik van...

Digitale transformatie

Een lerende mindset

Gedragen beleid begint bij dialoog

Bekijk alle projecten
Gerben Tolkamp

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.