Ontwikkelprogramma voor jong talent

De uitdaging

Kunnen jullie een ontwikkelprogramma ontwerpen, ontwikkelen en uitvoeren voor jonge talenten binnen de bank?

Onze frisse blik

Achtergrond

In 2016 heeft De Volksbank (toen nog SNS-bank) ons gevraagd om als partner mee te werken aan het ontwikkelen van een programma voor jonge talenten. De Volksbank heeft bankieren met de menselijke maat als missie, met menselijk, maatschappelijk en duurzaam als belofte. De Volksbank, destijds midden in een transitie, wilde jong talent aantrekken dat de toekomst van het nieuwe bankieren kon helpen vormgeven, innoveren en uitvoeren. In mei 2016 zijn de eerste trainees gestart. Zij kregen een 2-jarig ontwikkelprogramma aangeboden, wat zich heeft ontwikkeld tot de Talent Expedition. 

Aanpak

Vanuit onze visie op talentontwikkeling hebben wij in co-creatie met de Volksbank een tweejarig programma ontworpen. Het programma heeft als doel de jonge talenten in hun persoonlijke ontwikkeling en leiderschap te stimuleren en hun talenten te ontdekken, evenals het bijdragen aan de strategische doelstellingen en purpose van de Volksbank.

De jonge experts worden continu uitgedaagd in een (expeditie)reis naar hun talent. Het programma is intensief, innovatief, gericht op ervaringsleren en inspirerend voor de deelnemers en hun omgeving.

De volgende vier ontwikkelthema’s vormen de basis in het programma: 

  1. Ik & mijn ontwikkeling;
  2. Mijn teams & de keten;
  3. Mijn expertise;
  4. Onze purpose & mijn bijdrage.

Het design van het programma waarborgt een continu proces van leren, reflecteren en verdiepen en biedt ruimte voor een ontwikkelroute op maat. We vinden het belangrijk dat de deelnemer zelf regie neemt over zijn of haar ontwikkeling en tijdens zijn expeditie blijvend richting geeft aan die route. Daarom werken we in sprints, die bestaan uit verschillende leer events in frisse, vernieuwende vormen gericht op het ontwikkelen van hun persoonlijk leiderschap. Hierbij kan je denken aan ‘bootcamps’ waarbij de deelnemers onder begeleiding van een coach de natuur in gaan of leren van een serious game. Tijdens zogeheten ‘retro’s’ worden de deelnemers uitgedaagd om te reflecteren en nieuwe doelen voor aankomende sprint te stellen. Hiermee is het een ervaringsgericht, vernieuwend programma dat ruimte laat voor maatwerk.

De Volksbank

Resultaat

Sinds 2016 hebben er 58 jonge talenten aan het programma deelgenomen. Het programma heeft een grote bijdrage geleverd aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de deelnemers.

De frisse blik van...

Digitale Kick-off

Van complex verhaal naar inspirerend narratief

Onboarding Days organiseren voor NIBC

Bekijk alle projecten
Gerben Tolkamp

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.