Van strategie ontwikkeling naar uitvoering

De uitdaging

Hoe kunnen we onze organisatie professionaliseren en toewerken naar de uitvoering van onze energiestrategie?

Onze frisse blik

Achtergrond

Sinds twee jaar geeft het Zeeuws Energieakkoord (ZEA), met vertegenwoordiging van vijf partnerorganisaties, invulling aan de energietransitie in Zeeland. De initiatiefnemers zijn de provincie Zeeland, de Zeeuwse Gemeente (VZG), Waterschap Scheldestroom, Netbeheerder Enduris/DNWG en Economische Impuls Zeeland. Doel van het ZEA is uitvoering geven aan het landelijk Klimaatakkoord voor een energie- en klimaatneutraal Zeeland in 2050. Door onder andere het opstellen van een Regionale Energiestrategie (RES) met uitvoeringsprojecten.

Aanpak

Frisse Blikken geeft invulling aan deze vraag door inzicht en overzicht te bieden op een aantal resultaatgebieden. Allereerst, het ontwikkelen van een besturingsstructuur, passend bij een uitvoeringsorganisatie, inclusief overlegstructuur en rolverdeling. Daarnaast het ontwikkelen van een rapportagestructuur en projectmanagement aanpak voor startprojecten en het ontwerpen van de kaders en invulling voor de uitvoeringsagenda. Naast deze programma ondersteuning organiseren en faciliteren we werksessies met diverse stakeholders om draagvlak en daadkracht te stimuleren in de regio.

Resultaat

De eerste stappen naar een duurzaam Zeeland in 2050 zijn gezet. De opgave voor Zeeland is er één voor de lange adem. Een goed begin is het halve werk en we zijn er trots op om daar met Frisse Blikken aan bij te dragen.

Bedrijfsartsen in opleiding blijvend verbinden

Community Building

Hybride eindejaarsevent

Bekijk alle projecten

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.