Waarden activatie

De uitdaging

Voor Sunweb Group werd Frisse Blikken gevraagd om hun 4 nieuwe waarden te activeren door middel van een serious game tijdens een live event in Rotterdam waarbij alle medewerkers van Sunweb Group uitgenodigd waren om de waardes te begrijpen, voelen en uiteindelijk te doorleven. Dat doorleven werd gedaan doormiddel van het door ons gemaakte spel ‘Rescue the Values’.

Onze frisse blik

Achtergrond

De nieuwe waarden ‘I see you’, ‘We create together’, ‘I grow by courage’ en ‘We enjoy the journey’ werden in de ochtend op een spectaculaire wijze gedeeld met alle medewerkers. Via muziek, ballet en persoonlijke speeches werden de waardes op unieke wijze gedeeld met iedereen. In de middag zou iedereen spelenderwijs aan de slag gaan met die waardes.

Voor het middagprogramma hadden we de game ‘Rescue the values’ bedacht in samenwerking met een bouwgroep van Sunweb. We wilden een spel maken waarbij men in groepen aan de slag ging en het liefst in de stad. Omdat er zo ontzettend veel deelnemers waren, zo’n 450, wilden we voorkomen dat alle groepen als één Sunweb, hoe gezellig ook, door de stad zouden lopen. Er moet competitie zijn dus en een sterke verhaallijn om het spel aan op te hangen. Om de verhaallijn moest er ruimte zijn voor verbinding en plezier, waarbij uiteraard het doel bleef staan dat de deelnemers de waardes zouden voelen na het eind van het spel.

Aanpak

Na veel brainstormsessie met de bouwgroep stond er een verhaallijn die verbonden was met het ochtendprogramma. In de ochtend zouden namelijk 4 medewerkers van Sunweb Group de nieuwe waardes delen aan de hand van een persoonlijke monoloog, iedere medewerker 1 waarde. Hier haakte onze verhaallijn op in: aan het eind van het ochtendprogramma zouden alle 450 deelnemers opgeschrikt worden met het bericht dat die 4 collega’s ontvoerd waren en dat men deze zo snel mogelijk moest zien terug te vinden, anders was er geen avondprogramma meer. Hoe? Er moest ontzettend veel geld worden binnengehaald door de deelnemers. Wanneer er genoeg geld opgehaald zou worden dan zouden de 4 collega’s terugkomen en kon het avondprogramma van start gaan.

Het spel bestond uit 2 delen. Er waren 88 challenges die gehaald konden worden, 22 gelinkt aan elke value. Daarnaast moesten er 3 locaties in Rotterdam worden achterhaald. Per locatie konden de teams geld verdienen om zo hun 4 collega’s vrij te spelen. Een team bestond uit 10 personen en deze volgde 1 verhaallijn. Bijvoorbeeld van ontvoerde collega Luc. Het team werd met behulp van audio- en videoberichten in de verhaallijn van Luc meegenomen en zodoende de stad ingestuurd. Eenmaal bij een locatie aangekomen moest er een raadsel worden opgelost. Dit opgeloste raadsel was een code, met die code kon je een gesloten kistje in je gamekit openmaken om zo een hint te krijgen naar de volgende locatie. In totaal moest elk team 3 locaties en dus 3 raadsels oplossen. Tussendoor moesten er zoveel mogelijk challenges gedaan worden en worden gestuurd naar de game facilitators. Zo kregen we ontzettend veel hilarische beelden binnen: van een moonwalk op de Erasmusbrug, tot aan een steen-papier-schaar battle in de metro.

Na 3 uur werd de balans opgemaakt. Hoeveel teams zouden de 3 locaties binnen de tijd hebben gehaald en hoeveel challenges zouden er voltooid zijn? Na ontzettend veel rekenwerk bleek er inderdaad genoeg geld te zijn binnengehaald en konden de 4 ‘missing colleagues’ weer terugkeren naar de Maassilo. Om zo gezamenlijk het avondprogramma in te duiken en te vieren dat ze de nieuwe waardes waard zijn. Dat is pas waar voor je geld!

Resultaat

Op deze prachtige zonnige vrijdagmiddag zijn er 450 mensen Rotterdam ingestuurd om spelenderwijs en op een interactieve manier aan de slag te gaan met de 4 nieuwe waarden. Een event waar nog lang over nagepraat werd en we met trots kunnen delen dat de 4 waardes bij iedereen zijn blijven hangen.

 
450

Deelnemers

4

Waardes geactiveerd aan de hand van een serious game

1

Live event

De frisse blik van...

Strategie activatie

Analysis Paralysis

Employer Branding strategie

Bekijk alle projecten

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.