Onze frisse blik op leiderschapsontwikkeling

Leiderschap is een breed begrip. Vaak in één adem genoemd met termen als high performing teams, persoonlijk leiderschap, future leadership of een leadership framework. Steeds vaker willen organisaties leiders betrekken en bewegen om een succesvolle toekomst te helpen vormgeven of realiseren. Maar het blijkt een uitdagende zoektocht om de juiste snaar te raken. Nieuwsgierig naar onze frisse blik op leiderschapsontwikkeling?

De grootste uitdagingen van leiderschapsontwikkeling

Na een onderzoek dat we onder 40 Learning & Development managers en HR beslissers afnamen bleken de drie grootste uitdagingen voor leiderschapsontwikkeling te zijn;
1) verandermanagement, 2) coachend leidinggeven en 3) ‘het goede gesprek‘. 

Wat maakt de zoektocht naar een oplossing dan toch zo uitdagend? Wij geloven dat er hiervoor geen kant-en-klare succesformule is die voor iedere organisatie werkt. Dit komt omdat niet alleen de competenties, mindset en het ontwikkelpotentieel van de leiders een rol spelen, maar ook de cultuur binnen de organisatie en de impact van een aanwezige organisatieverandering.

Hoe doen we dat?

Wij helpen verschillende organisaties om het leiderschap in hun organisatie te ontwikkelen. Denk hierbij aan vragen als: “Hoe zorgen we ervoor dat onze leiders klaar zijn voor de uitdagingen van vandaag en morgen?”, “Welke rol speelt leiderschap in het meenemen van medewerkers in de veranderingen binnen onze organisatie?” en “Welke ingrediënten kenmerken een effectief leiderschapsprogramma?”. 

Wij geloven dat deze vier stappen sterk bijdragen aan leiderschapsontwikkeling 

  1. Aandacht besteden aan deze groep leiders en hen aan elkaar verbinden omdat zij een belangrijke rol spelen in jouw organisatie;
  2. Het is relevant om de ambitie van je organisatie helder te hebben en het doel van deze groep, hoe draagt leiderschap bij aan deze ambitie?; 
  3. Vraag vervolgens de (ontwikkel)behoeften uit bij deze groep en probeer het ‘vertrekpunt’ of de focusthema’s inzichtelijk te maken; 
  4. Bepaal ingrediënten voor een passend leiderschapsprogramma of teamtraject, waarbij je rekening houdt met; de ambitie van de organisatie, de behoeften en de ontwikkelmogelijkheden van de deelnemers en de aansluiting op eventuele andere ontwikkelprogramma’s binnen de organisatie. 

Wij denken bij bovenstaande stappen uiteraard graag mee om onze frisse blik te werpen en onze ervaring en expertise in te zetten bij het ontwerp, programma management, de facilitatie, communicatie en positionering. We brengen graag de leiders van de toekomst van jouw organisatie in beweging.

Meer weten?

Ben je benieuwd hoe we onze frisse blik op leiderschapsontwikkeling toepassen in ons werk? Bekijk dan één van de projecten hieronder. 

Betrokkenheid medewerkers vergroten

Onboarding Event – Van Wijnen West

Virtueel Event

Bekijk alle projecten

Digitale transformatie in jouw organisatie

Psychologische veiligheid in leerinterventies

Gerben Tolkamp

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.